Bookmark Förlag

Sofie Sarenbrant släpper drabbande bok om övergreppen

Dela

I femton år bar Sofie Sarenbrant på en hemlighet som hon till slut valde att berätta. Idag släpps Munkavle, ett viktigt vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn.

Munkavle är tillägnad alla som har drabbats av övergrepp som barn. Som brottas med skuld och skam. Låt oss tillsammans lägga skammen där den hör hemma: hos förövaren”, säger Sofie Sarenbrant.

Den prisbelönade deckarförfattaren Sofie Sarenbrants sommarprat blev ett av 2020 års mest uppmärksammade med över 1,7 miljoner lyssningar. Hon hyllades av både lyssnare och kritiker för sitt drabbande och modiga vittnesmål om konsekvenserna av de sexuella övergrepp hon utsattes för mellan åtta och tretton års ålder. Efter den enorma responsen valde hon att färdigställa texten som hade påbörjats många år tidigare. Idag släpps Munkavle – Sofie Sarenbrants viktigaste roman någonsin.

”Det är en väldigt modig berättelse. Det som verkligen stannar kvar hos mig är att historien inte primärt handlar om offret eller förövaren utan hur det är att bära på en hemlighet som denna under så lång tid”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och blev årets deckarförfattare 2019 och 2020. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Omslag: www.designstudioe.com
Omslag: www.designstudioe.com
Ladda ned bild
Uppläsare: Gunilla Leining
Uppläsare: Gunilla Leining
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum