Solna Stad

Solna klättrar snabbast när näringslivet betygsätter Sveriges kommuner

Dela

Solna stad ligger i topp när företagen sätter betyg på Stockholmsregionens kommuner och ligger över det nationella genomsnittet. Dessutom klättrar Solna snabbast i rankingen av alla kommuner i Sverige. Det visar den senaste mätningen från SKL i Öppna jämförelser - Företagsklimat 2017.

- Resultatet är ännu ett bevis på att Solna stad har ett företagsklimat i toppklass. Jag är stolt över att företagen väljer att ge Solna så höga betyg, och att vi dessutom fortsätter att klättra på rankingen även i ett nationellt perspektiv, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Högre servicenivå än genomsnittet i landet

Solna stad ökar till NKI 75 (Nöjd Kundindex) i den nya mätningen för 2017. Det är ett högt resultat och innebär att Solna stad erbjuder en högre servicenivå än genomsnittet av kommunerna i landet (NKI 71). Solna får även en topplacering i jämförelse med kommunerna i Stockholms län.

- Näringslivets höga betyg är ett kvitto på att vårt systematiska förbättringsarbete ger resultat. Nu fortsätter arbetet för att ytterligare vässa det lokala företagsklimatet i Solna, säger Åsa Bergström, näringslivschef för Solna stad.

Solna klättrar snabbast i Sverige

Över tvåhundra företag i Solna stad har betygsatt kommunens service till näringslivet inom en rad kvalitetsfaktorer, med genomgående högre betyg än förra årets mätning. Mest nöjda är företagen med stadens bemötande (NKI 80) följt av kompetens (NKI 76), rättssäkerhet (NKI 76), effektivitet (NKI 75), tillgänglighet (74) och information (NKI 72). Solna stad klättrar även i rankingen på samtliga myndighetsområden, som till exempel bygglov, miljö- och hälsoskydd och markupplåtelse.

Här kan du ta del av SKL:s undersökning Öppna jämförelser - Företagsklimat 2017.

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum