Solna Stad

Solna nominerad till Årets Superkommun

Dela

Solna stad är återigen nominerad till Årets Superkommun, som delas ut av tidningen Dagens Samhälle. Solna vann utmärkelsen 2016 och har varit en av tre toppkandidater varje år sedan priset instiftades för tre år sedan. Vinnaren avslöjas på Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 16 maj.

– Jag är oerhört stolt över att vi för fjärde året i rad nominerats till Årets Superkommun, särskilt som priset ska gå till en kommun med utveckling i särklass och som står väl rustade för framtiden – det är i mina öron en väldigt bra beskrivning av Solna stad och den resa vi gjort tillsammans de senaste åren, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Motiveringen i Dagens Samhälle:

75-årsjubilerande Solna stad tar sig till finalplats för fjärde året i rad. Kommunens arbetsmarknad är urstark med rekordmånga nya arbetstillfällen, demografin gynnsam och nya invånare fortsätter att strömma till, precis som företagens huvudkontor. Den snabba tillväxten av kommunen sker med en ekonomi i balans. 2016 vann Solna tävlingen, blir det en andra seger i år?”

Tävling för att lyfta goda exempel

Dagens Samhälle instiftade utmärkelsen Årets Superkommun 2015 med syftet att lyfta goda exempel på framgångsrika kommuner som står starkt rustade för framtiden. Mängder av data har analyserats från vitt skilda kommunala områden i urvalsprocessen för slutkandidaterna. Enligt Dagens Samhälle har årets kartläggning varit ambitiösare än någonsin, med totalt 75 parametrar att ta hänsyn till.

I topp bland 46 storstadskommuner

Årets Superkommun delas ut i tre klasser: Storstadskommun, täta kommuner samt landsbygdskommuner. Solna stad är nominerad i klassen storstadskommun, tillsammans med Nacka och Mölndal. Solna stad har för fjärde året i rad kvalat in som en av tre toppkandidater av sammanlagt 46 storstadskommuner.

Priset delas ut på Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 16 maj.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum