Solna Stad

Solna stad ny medlem i Social Affairs Forum

Dela

Solna stad är invald som ny medlem i Social Affairs Forum (SAF) – en del i det Europeiska storstadsnätverket Eurocitites där staden är associerad partner sedan 2015. Det beslutades formellt vid nätverkets senaste möte i Utrecht, 7-8 mars.

– Solna stads engagemang i Eurocities och Social Affairs Forum ger oss unika möjligheter till utbyte av kunskap och erfarenheter med andra europeiska städer och stadsdelar som står inför liknande utmaningar vad gäller till exempel arbetsmarknad, integration och äldrefrågor, säger Arion Chryssafis, ordförande för Internationella Kommittén och representant för Solna stad i Social Affairs Forum.

Social Affairs Forum sammanträder två gånger per år med fokus på europeisk utveckling relevant för städer. Det praktiska arbetet i nätverket bedrivs även i åtta arbetsgrupper inom utvalda områden som till exempel utbildning, äldrefrågor, arbetsmarknad och integration, där Solna stad kommer att vara aktiva deltagare.

Eurocities är ett storstadsnätverk för erfarenhets- och kunskapsutbyte där 140 av Europas storstäder och 45 mindre städer är medlemmar. Arbetet bedrivs i sex tematiska forum och ett stort antal arbetsgrupper. Solna stad byter medlemskap till Social Affairs Forum från att tidigare ha varit deltagare i nätverkets Economic Development Forum.

Kontakter

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum