Solna stad

Solna stad vann Årets Kommun

Dela

Priset för Årets Kommun delades ut på Fastighetsgalan den 29 januari och vinnaren blev Solna stad.

Solna stad vann priset Årets Kommun på Fastighetsgalan den 29 januari 2020. Det rikstäckande priset delas ut årligen en kommun av tidningen World in Property. Solna stad var en av fem nominerade kommuner – tillsammans med Nacka, Uppsala, Helsingborg och Mölndal.

– Att Solna stad tog hem priset Årets Kommun gör mig glad och hedrad. Det är en bekräftelse på stadens långsiktiga arbete med tillväxt och ett företagsklimat i toppklass, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Jag är stolt över att få ta emot priset för Årets Kommun. Det sporrar oss i det fortsatta arbetet med att utveckla en bättre stad att leva, bo och arbeta i, säger Marianne Damström Gereben, kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i skolnämnden, Solna stad.

Om priset Årets Kommun

Priset Årets Kommun handlar inte bara om stark ekonomisk tillväxt eller inflyttning, utan premierar även kommuner som arbetat hårt med stadsutveckling, och för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Nomineringarna görs av World in Propertys läsare, som väljer ut kommuner som sticker ut lite extra.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Marianne Damström Gereben, kommunstyrelsens vice ordförande, tar emot priset för Årets Kommun 2019.
Marianne Damström Gereben, kommunstyrelsens vice ordförande, tar emot priset för Årets Kommun 2019.
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum