Solna stad

Solna stads rekryterare på Linkedins 10 i topp-lista

Dela

När LinkedIn publicerade den senaste listan på Sveriges tio mest aktiva rekryterarna inom offentlig sektor, finns Solna stads två rekryterare med på topplistan. Och konkurrensen var hård – LinkedIn har drygt 4000 aktiva användare inom offentlig sektor som använder kanalen för rekrytering.

Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist, rekryterare på Solna stad.
Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist, rekryterare på Solna stad.

Rekryterarna Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist, på enheten Attrahera & Rekrytera, kvalade in på LinkedIn:s 10 i topp-lista över de mest aktiva rekryterarna inom offentlig sektor.

– Jag är både glad och stolt att våra två rekryterare placerat sig på topplistan. För att lyckas med rekrytering behöver vi vara både snabba och smarta, men framför allt handlar det om träffsäkerhet. Och med LinkedIn som en viktig kanal har våra rekryterare det senaste året nått ut till fler kandidater än någonsin inte minst vad gäller chefer och specialister där konkurrensen är särskilt hög, säger Charlotta Tillbom, avdelningschef HR, Kommunikation och Digitalisering, Solna stad.

Nytt proaktivt arbetssätt
Solna stad började använda rekryteringsverktyget Recruiter den 1 maj 2017. Det blev också startskottet för ett helt nytt arbetssätt inom enheten Attrahera och Rekrytera i Solna stad – med inriktning på uppsökande och proaktivitet. Sedan starten har över 2500 proaktiva kontakter gjorts direkt mot relevanta och intressanta kandidater av Solna stads rekryterare via LinkedIn.

Antal sökande ökade med 107 procent
Arbetssättet och det nya verktyget ledde till att antalet sökande till lediga tjänster inom Solna stad ökade med 107 procent. Samtidigt ökade antalet relevanta sökningar, och när det gäller slutkandidater för chefs- och specialisttjänster kom ungefär hälften via LinkedIn.

Bilder

Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist, rekryterare på Solna stad.
Zarina Aminyar och Marcus Lundqvist, rekryterare på Solna stad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum