Min Doktor

Sommarklinik öppnar i Alingsås 2 juni

Dela

Under maj månad har Min Doktor öppnat elva sommarkliniker i anslutning till ICA-butiker runt om i Sverige. Den 2 juni öppnar den tolfte - i Alingsås.

Sommarkliniken kommer att erbjuda patienter hjälp med TBE- och grundskyddsvaccination, kontroll av födelsemärken samt antikroppstest för covid-19.
– Genom att erbjuda möjlighet att göra drop-in-besök underlättar vi för människor att få utfört TBE-vaccinering och grundskyddsvaccination. När så mycket i samhället handlar om vaccin mot covid-19 kan det vara lätt att glömma bort annan viktig vaccinering, så det känns bra att erbjuda den här möjligheten, säger Olof Fredricson, chef för Min Doktors fysiska mottagningar.

Från tidig vår till sen höst pågår fästingsäsongen. Enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat är var tredje person orolig för att drabbas av TBE. Under samma period väntas stora delar av befolkningen vaccinera sig mot covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att det bör gå minst 7 dagar mellan covid-19- och andra vaccinationer. Därför är det extra viktigt att planera sin TBE-vaccination i år.

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera digitala vårdtjänster och sedan 2018 driver Min Doktor även fysiska mottagningar över hela landet. Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor, och läkare finns alltid tillgängliga på distans.

Mottagningen kommer finnas på parkeringen vid Maxi ICA Stormarknad i Alingsås och har öppet onsdag-fredag kl. 10-18 och lördag 10–16 från 2 juni till den 21 augusti. https://www.mindoktor.se/sommarkliniker/ 

Bilder

Om

Min Doktor
Min Doktor
Norra Vallgatan 64 B
211 22 Malmö

010-16 00 406https://www.mindoktor.se/

Min Doktor grundades av läkare 2013 och erbjuder digitala vårdmöten, vårdcentraler samt ett tjugotal vård- och vaccinationsmottagningar i landet. Min Doktor ägs bland annat av Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Swedbank Robur Ny Teknik. Huvudkontoret ligger i Malmö. 

Följ Min Doktor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Min Doktor

Vaccinationsstödjare ger ökad trygghet på covid-vaccineringen - nu söker Röda Korset fler frivilliga7.7.2021 15:06:59 CEST | Pressmeddelande

På Min Doktors vård- och vaccinationsmottagning i Nordstan i centrala Göteborg vaccinerar Min Doktor allmänheten mot covid-19. Angela Eriksson är en av Röda Korsets frivilliga som finns på plats för att vara behjälpliga som vaccinationsstödjare. Nu söker Röda Korset fler volontärer som vill bidra till att vaccinationsprocessen känns trygg och säker.

Min Doktors Almedalsseminarium: Hur kan vi nå en nära och tillgänglig vård post-corona?29.6.2021 10:28:39 CEST | Pressmeddelande

Pandemin har förändrat sättet vi konsumerar vård. Men trots att antalet digitala vårdkontakter har ökat står Sverige inför ett uppdämt vårdbehov. Den 6 juli kl 09.00 arrangerar Min Doktor ett seminarium där utredare, politiker och experter diskuterar vad som krävs för att hantera vårdskulden och för att vidareutveckla en nära och tillgänglig vård efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum