VisitDenmark

Sommarpaket ska sätta fart på hjulen i Danmark

Dela

Nu gör den danska regeringen allt vad de kan för att få fart på den danska ekonomin, och i synnerhet den hårt drabbade turismverkssamheten i landet. I förra veckan meddelandes det att VisitDenmark skulle få 70 miljoner kronor extra och nu lanseras ett ”sommarpaket” som ska göra att det blir lättare och billigare att turista i Danmark i sommar.

Ærø Foto: ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-large
Ærø Foto: ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-large

Årets sommar blir inte som andra somrar, det kan man redan nu konstatera. Danskarna uppmanas stanna och turista i sitt eget hemland under sin semester. För att få ordentlig fart på verksamheter kopplat till turism, och för att få hela Danmark att snabbare komma igång igen, har den danska regeringen beslutat att införa en del konkreta åtgärder i ett ”sommarpaket”. Det ska t ex. bli billigare att ta tåget ut i landet, sänkta priser på färjor och bättre förutsättningar för cykelturism.

”Corona-krisen har särskilt drabbat den danska turismen. Vi har en annorlunda sommar framför oss, med färre turister i Danmark, och där fler danskar kommer att semestra hemma. Därför måste vi göra något bra för dem som lever av att ge oss andra upplevelser. Det kan vara den lokala restaurangen, det lokala museet eller den lokala glassbutiken som är så beroende av de många kunderna de har under sommarmånaderna. Personligen är jag verkligen nöjd med att vi skapat det här paketet som gör det billigare och därmed lättare att komma ut till våra vackra landsbygdsområden,” säger Danmarks Näringslivsminister Simon Kollerup.

Sommarpaketet innehåller:

  • Gratis inrikes-färjor under juli månad för gående och cyklister
  • Prissänkning på färjor till mindre öar samt till Fanø, Läsø, Ærø och Samsø under augusti och september
  • Sänkt biljettpris för färjetrafiken Ystad-Rønne under augusti och september
  • Resekort - 8 dagars rabatterad resebiljett med kollektivtrafik. 50 000 biljetter erbjuds.
  • 1 milj. biljetter till rabattterat pris över Storebælt (27 jun-02 aug)
  • Hjälpinsatser till turismverksamheter i Köpenhamn via turismorganisationen Wonderful Copenhagen
  • Hjälpinsatser till kust- och naturturismverksamheter via Dansk Kyst- og Naturturisme
  • Stödja Ö-passet och ö-turismen
  • Förbättra förutsättningarna för cykelturism i Danmark
  • Rabatter på biljetter till kulturupplevelser

För mer information om ”sommarpaketet” läs här: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/covid-19-sommerpakke-skal-saette-skub-i-dansk-sommerokonomi?publisherId=5540552&releaseId=13595663

Den danska regeringen håller gränsen mot Sverige stängd i ett försök att begränsa spridningen av coronaviruset. Den 25 juni förväntas regeringen komma med ny information om en eventuell gradvis öppning mot vissa delar av Sverige från den 27 juni.

Du kan du läsa mer om vad som händer på den danska polisens sida här.

Nyckelord

Bilder

Ærø Foto: ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-large
Ærø Foto: ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-large
Ladda ned bild
Fanø - färjan Foto: © Niclas Jessen
Fanø - färjan Foto: © Niclas Jessen
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 708 85 54 28http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Nytt museum återupplivar Hans Christian Andersen5.2.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Under sommaren 2021 kommer ett nytt Hans Christian Andersen-museum i Odense att öppna. Det blir ett helt nytt museum med nya vinklar på historien om H.C. Andersens liv och arbete. Museet kommer att ge en unik konstnärlig upplevelse där landskap, arkitektur och modern utställningsdesign kommer kombineras och där nya perspektiv av en av de mest älskade och kreativa tänkarna i världshistorien kommer visas. Personen bakom det ambitiösa arkitektoniska projektet är den japanska stjärnarkitekten Kengo Kuma. Projektet har möjliggjorts genom en omfattande donation från A.P. Møller Foundation.

Nytt Spa i ikoniska byggnader i Köpenhamn7.9.2020 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Ett nytt spa har sett dagens ljus i Köpenhamn i början av september. Det är AIRE Ancient Baths, som redan är etablerade ibland annat New York och Barcelona, som har öppnat upp i en av Carlsbergs historiska byggnader där också Hotel Ottilia ligger. Närmare bestämt i de gamla källarvalv där Carlsberg förvarade tonvis med malt som behövdes till öl-produktionen när bryggeriet var i drift. En av de mer spektakulära behandlingarna är ett vinbad där spa-besökaren bland annat ligger i ett bad med spanskt rödvin i 30 minuter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum