Lidl Sverige

Söt seger för Lidls honung

Dela

I tidningen Råd & Röns test av tolv sorters flytande blomsterhonung genom blindtester och kemiska analyser, gick Lidls Maribel Squeezy Blossom Honey segrande ur matchen med en delad förstaplats och utmärkelsen Bäst i test. Lidls egna ekologiska blomsterhonung, Maribel Bio Organic Blomsterhonung vann panelens smaktest.

Bäst i test! - Maribel Squeezy Blossom Honey
Bäst i test! - Maribel Squeezy Blossom Honey

Maribel Squeezy Blossom Honey och Bellafonde Honung delade den totala förstaplatsen i Råd & Röns honungstest och får utmärkelsen Bäst i test. Lidl kammar även hem smaktestet och en total tredjeplats med den ekologiska honungen Bio Organic Blomsterhonung av Lidls eget märke Maribel med motiveringen - Len och fin i konsistensen, lagom rinnig och ”en god honung med tydlig honungssmak”. De kemiska analyserna i testet ger Lidls honungprodukter ett mycket bra värden, ett resultat av ett konsekvent kvalitetsarbete i hela kedjan från odlare till butik.

– Vi är så stolta och glada över att vårt noggranna kvalitetsarbete och fokus på att förfina våra produkter ger resultat. Vi vet att våra egna varumärken håller väldigt hög kvalitet och är mycket uppskattade hos våra kunder. Att vi nu får detta erkännande för två av våra honungsprodukter är stort för oss, säger Timo Hansio, Tf. Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Maribel Squeezy Blossom Honey har producerats på samma sätt under stränga kvalitetskontroller i över 13 år vilket gör att produkten håller en hög och stabil kvalitet. Honung är storleksmässigt en relativt liten kategori för Lidl men samtidigt en produktgrupp där kunderna har tydliga önskemål om kvalitet och variation. Lidl erbjuder i dagsläget tio olika sorters honung i sortimentet samt ytterligare ett par sorter under utvalda kampanjveckor.

Bäst i test - Maribel Squeezy Blossom Honey
Vikt: 500 gram
Cirkapris: 36,90 kronor
Omdöme Råd & Rön:
Gulbrun i färgen. Svag ton av bivax i doften. Något parfymig i smaken. Söt. En ganska god honung med lite ovanlig doft och smak.
Smakvinnare - Maribel Bio Organic Blomsterhonung
Vikt: 250 gram
Cirkapris: 27,90 kronor

Omdöme Råd & Rön
Len och fin i konsistensen, lagom rinnig och ”en god honung med tydlig honungssmak”. 

Fakta blomsterhonung (Källa: Råd & Rön)

• Blomsterhonung innehåller honung från nektar som kommer från olika blommor.
• Vilka blommor bina har besökt påverkar honungens smak och också sammansättningen av olika sockerarter i honungen.
• Det är tillåtet att blanda honung med olika ursprung.
• Honung ligger på EU:s topp tio-lista över livsmedel som det fuskas mest med. Om en produkt ska säljas som ren honung får den inte innehålla något annat än just honung.
• All honung är flytande när den är nyslungad, över tid kristalliserar den och blir fast. Hur snabbt det går beror bland annat på hur mycket druvsocker honungen innehåller. Innehåller honungen mycket druvsocker stelnar den snabbare

Olika sorters honung (Källa: Råd & Rön)

Sorthonung
Honung där mer än hälften av innehållet kommer från samma blomma. Ett vanligt exempel är ljunghonung. Ibland kallas också honung insamlad från en speciell plats eller vid en viss årstid för sorthonung.
Blomsterhonung
En blandning av honung från nektar av olika sorters blommor.
Bladhonung
Honung där bina samlat nektar från bladlöss.
Bagerihonung
Honung som inte får säljas till konsument för att den till exempel hettats upp för mycket kan säljas för att användas som ingrediens i bröd eller andra livsmedel.

Recept lidl.se

Honungsrecept - Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor

Honungsglaserad fläskkarré med citronyoghurt och sallad på mango, paprika och tomat

Kontakter

Bilder

Bäst i test! - Maribel Squeezy Blossom Honey
Bäst i test! - Maribel Squeezy Blossom Honey
Ladda ned bild
Topptestat! - Maribel Bio Organic Squeezy Blossom Honey
Topptestat! - Maribel Bio Organic Squeezy Blossom Honey
Ladda ned bild
Recept på Lidl.se - Honungsglaserad fläskkarré med citronyoghurt och sallad på mango, paprika och tomat
Recept på Lidl.se - Honungsglaserad fläskkarré med citronyoghurt och sallad på mango, paprika och tomat
Ladda ned bild
Recept på Lidl.se - Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor
Recept på Lidl.se - Lammstek med blåmögelost, honungsrostad grönkål och granatäppelkärnor
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 194 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och Nordic Choice Hotels i branschöverskridande rekryteringssamarbete - ska säkra tillgången på livsmedel och jobb23.3.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Lidl Sverige startar ett unikt branschöverskridande samarbete med Nordic Choice Hotels och rekryterar medarbetare som blivit varslade på grund av krisen i besöksnäringen. Syftet är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum