Specsavers Sweden AB

Specsavers satsar i Karlstad

Dela
Nu expanderar Specsavers i Karlstad – butiken på Drottninggatan har byggts om och blivit större. Nyöppning sker fredagen den 11 november. Fler personer har anställts och befintlig personal har vidareutbildats under året, allt för att öka kapaciteten för bland annat synundersökningar. – Vi satsar för fullt, efterfrågan är stor och nu kan vi ta hand om fler kunder, säger Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad och även butiken i köpcentrumet Bergvik.
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).

Det är Specsaversbutiken på Drottninggatan i centrala Karlstad som byggts ut (den gamla frisersalogen i lokalen bredvid gav 25 extra kvadratmeter) och byggts om enligt optikkedjans nya moderna inredningskoncept som går i en skandinaviskt ljus och öppen stil.

Nu kommer vi äntligen att kunna öka vår kapacitet. Vi har fyra synundersökningsrum i lokalerna men har inte kunnat utnyttja dem till fullo på grund av trångboddhet. Nu får vi fler separerade ytor, bättre flöden och kan hålla i gång alla rum, säger Tomas Hagvall.

Efterfrågan på just synundersökningar har sannerligen inte minskat i deras upptagningsområde, det vill säga hela Värmland och en del av Dalsland.

Inför öppningen har vi anställt tre personer och vidareutbildat fem optikerassistenter till kliniska assistenter. Vi jobbar mycket med optiker på distans, och då är det viktigt att vi har utbildat vår personal ytterligare då en klinisk assistent får mer ansvar. Dessutom har vi ny modern teknik som möjliggör att vi kan hjälpa fler. Men behovet av optiker är alltid stort, vi letar hela tiden, säger Helena Sääker.

När Tomas Hagvall och Helena Sääker öppnade sin butik i Bergvik var pandemin ett faktum, men de tvekade inte då, och samma inställning präglar deras satsning på den tillbyggda och renoverade butiken som öppnar den 11 november:

Vi satsar utan tvekan, trots att det är lite tuffare tider i samhället. Att ta hand om sin ögonhälsa kommer att fortsätta att vara viktigt och vi tror på det vi gör och märker att våra kunder trivs med oss, säger Helena Sääker.

Kontakter

Bilder

Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Tomas Hagvall och Helena Sääker, som tillsammans äger Specsaversbutiken i centrala Karlstad som nu byggts om och blivit större. Foto: Specsavers (fri för publicering).
Ladda ned bild

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra  priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina  kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 2000 butiker med cirka  40 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nya Zeeland, Australien och Kanada. Specsavers etablerade  sig i Sverige 2004 och har idag 118 butiker över hela landet. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Specsavers startar ögonhälsofond tillsammans med Faktum - alla ska ha möjlighet att se bra28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Fri synundersökning och glasögon till hemlösa och personer som lever i en ekonomisk svår situation – det är syftet med nystartade Ögonhälsofonden. Specsavers och Faktum ligger bakom satsningen. - Lever man på marginalen och kanske i hemlöshet är inte alltid synen och ögonhälsan det man prioriterar i första hand. Men vi vill att alla ska ha möjlighet till att se bra, därför kommer vi nu stötta upp med fri synvård, säger Specsavers Sveriges VD Marita Bertilson.

Specsavers rekryterar från universitetsvärlden7.2.2023 08:03:57 CET | Pressmeddelande

Specsavers har anställt Peter Lewis som Clinical Talent Manager. Peter Lewis kommer att ingå i ett nordiskt team som ansvarar för bolagets interna och externa utbildningar. - Peter har föreläst vid optikerprogrammet på Linnéuniversitetet i nästan två decennier, säger Marita Bertilson, vd Specsavers Sverige. Hans syn på utbildning är precis det som Specsavers står för – inspiration och uppmuntran.

Ny Sifoundersökning: Barns skärmtid vanlig familjekonflikt31.1.2023 07:41:09 CET | Pressmeddelande

En majoritet av svenska föräldrar tycker att diskussioner om skärmtid leder till mycket tjat. En tredjedel har samma problem när det handlar om mer utomhusvistelse. Detta enligt en ny undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Specsavers. - Trenden är oroande, eftersom mycket tid vid datorn och för lite dagsljus kan vara ett hot mot barns framtida synhälsa. Men vi som jobbar med barns ögonhälsa vet att små åtgärder kan göra stor skillnad, säger Erik Ryderberg, klinisk chef och optiker Specsavers Sverige.

Inled det nya året med stil i trendiga bågar från Specsavers nya LUXe-kollektionen7.12.2022 16:07:31 CET | Pressmeddelande

Specsavers egen kollektion LUXe är tillbaka med en andra kollektion. Den består av 11 bågar i flera olika trendiga modeller och tvåfärgad metall – en av de största trenderna just nu. LUXe-bågarna är delvis tillverkade av återvunnen metall (mellan 52 % och 81,7 %). Kollektionen lanseras den 5 december 2022 i alla Specsavers butiker. Alla bågar kan fås med valfritt glas som solglas, färgade glas eller varför inte Specsavers SuperDigital Boost-glas som passar dig som ofta använder digitala enheter.

Specsavers i Eslöv nyöppnar i dubbelt så stora lokaler29.11.2022 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Pernilla Svedberg och optikern Linus Magnusson har tillsammans drivit Specsavers butik i Eslöv i sju år. Eslövsborna är duktiga på att ta hand om sin ögonhälsa och med ökad efterfrågan på synundersökningar blev det trångbott i lokalen. Nu har Pernilla och Linus öppnat dörrarna till en ny och större butikslokal snett över gatan. – Med dubbelt så stor butiksyta i Specsavers allra senaste butikskoncept, som vi är först i Sverige med, kan vi ge ännu bättre service och göra fler synundersökningar, säger Pernilla Svedberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum