Riksteatern

Spegla mig utforskar tillit och relationer på sociala medier

Dela

Spegla mig en pjäs med intrig kring identitet och relationer på den digitala ungdomsgården, där vuxenvärlden lyser med sin frånvaro. Mobiltelefonerna uppmanas att vara på under föreställningen. Urpremiär 21 sep i Husby.

Essie och Peppe är femton år. Mitt i natten möts dom i skolan och konfronterar varandra kring ansvar, rättvisa och mod. Vänskap som satts på prov när ögonblicksbilder i mobilen spridits felaktigt och nu riskerar att växa. Går det att laga tillit som brustit och kan verkligen nätet hjälpa till att knyta ihop vänskapsbanden igen?

- Det handlar om alla dom bilder vi visar upp av oss själva på utsidan men också om modet att kunna berätta om det som bränner på insidan, säger manusförfattare och regissör Rebecca Örtman.

Dramat baseras på samtal med unga som berättat om sina egna bilder och relationer på nätet.

- Vi har fördjupat oss i de känslor som sociala medier kan ge. Värmen från följare och stoltheten att äga och dela sin berättelse. Skräcken när en liten händelse växer utanför den egna kontrollen, fortsätter Rebecca Örtman.

Med föreställningen Spegla mig inviger Riksteatern tillsammans med Rats Teater, Fryshuset i Husby och Rinkeby - Kista stadsdelsnämnd en forskningsscen.

Urpremiär den 21 september 18:00 på Fryshuset i Husby (föreställningen spelar under två veckor i Husby).

Spegla mig är ett samarbete mellan Riksteatern och RATS Teater vid Stockholms universitet.

Medverkande Carlos Romero Cruz Ada TeisboManus och regi Rebecca Örtman

Scenografi/kostym Moa Möller Ljus Oscar Tuominen Musik Christoffer Karlsson Mask Rebecca Afzelius

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/spegla-mig/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/spegla-mig

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Ladda ned bild
Spegla mig2-1024x576
Spegla mig2-1024x576
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum