Svenska Bandyförbundet

Spelschemat klart - Så spelas Bandyallsvenskan 2022/2023

Dela

Spelschemat för Bandyallsvenskan är klart och nu återgår serien till 16 lag, där Borlänge Bandy och Surte SK är nykomlingar från division 1 i serien. Bandyallsvenskan kommer avgöras under 22 omgångar den kommande säsongen, med start sista helgen i oktober.

Foto: HG Eriksson / Ljusdal Bandy
Foto: HG Eriksson / Ljusdal Bandy

Säsongen 2021/22 var till stor del präglad av flyttade matcher, men bjöd också på många jämna möten där både kvalificering till elitseriekval och nedflyttning avgjordes i sista omgången. Gripen Trollhättan BK bärgade seriesegern några veckor tidigare och blev det enda laget som fick ta klivet upp i elitserien. Borlänge Bandy och Surte SK skiftar plats i Bandyallsvenskan med UNIK, som nu får ta nya tag i division 1. Starkt motstånd kommer från elitserien då IFK Rättvik, Örebro Bandy och IK Tellus ansluter.

Efter två säsonger som påverkats stort av pandemin återgår nu Bandyallsvenskan till ordinarie format och spelas med 16 lag, fördelat på två pooler. Serien omfattar 22 omgångar med dubbelmöten inom den egna poolen och enkelmöten mot den andra.

– Tack vare ett mycket bra samarbete mellan Allsvenska Serieföreningen, serieledaren, tävlingsenheten och inte minst alla föreningar är nu spelprogrammet klart och fastställt, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Bokade arenor kräver noggrann planering

Årets process för att lägga Bandyallsvenskans spelschema har fått ta stor hänsyn till att flera bandyarenor även används till andra evenemang under säsongen, som till exempel Melodifestivalen, utställningar och konserter. Detta innebär krav på både tävlingssystem och gott samarbete mellan förbundet och föreningarna.

– Föreningarna tog tillsammans med serieledaren, Johnny Yngve, ett mycket stort och gemensamt ansvar att hitta lösningar på ett komplext spelschema med många arenor som är hårt bokade med både elitseriematcher och många andra evenemang under säsongen. Samtliga föreningar var delaktiga i den kreativa processen som nu resulterat i det vi ser är det mest optimala spelschemat, avslutar Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Så spelas Bandyallsvenskan 2022/23

Premiäromgången:

Torsdag 27 oktober

TB Västerås - Falu BS

Lördag 29 oktober

Örebro SK - Surte BK

Katrineholm Bandy - IF Boltic

Åby/Tjureda IF - IFK Kungälv

Nässjö IF - Lidköpings AIK

IK Tellus - Ljusdals BK

IFK Rättvik - Kalix Bandy

Söndag 30 oktober

Borlänge Bandy - Västanfors IF

Annandagsomgången:

Söndag 26 december

Borlänge Bandy - Falu BS

Ljusdals BK - IFK Rättvik

Västanfors IF - TB Västerås

Katrineholm Bandy - Örebro SK

Lidköpings AIK - IF Boltic

Surte BK - IFK Kungälv

Nässjö IF – Åby/Tjureda IF

Kalix Bandy - IK Tellus

Kontakter

Bilder

Foto: HG Eriksson / Ljusdal Bandy
Foto: HG Eriksson / Ljusdal Bandy
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

Årets skyttedrottning Tilda Ström skänker prispengar till moderklubben Villa Lidköping BK8.6.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tilda Ström från Villa Lidköping BK är Årets Skyttedrottning 2021/2022. Det stod klart när Elitserien Dam avslutades i februari. Ström gjorde hela 73 mål på 17 matcher och slog därmed det 26 år gamla rekordet. Nytt för i år är att Årets Skyttedrottning även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Ström valt att ge till moderklubben.

Årets skyttekung Christoffer Edlund skänker prispengar till Villa Lidköping BKs ungdomsverksamhet7.6.2022 09:11:33 CEST | Pressmeddelande

Christoffer Edlund från Villa Lidköping BK är Årets Skyttekung 2021/2022. Edlund får utmärkelsen för nionde gången och gjorde 79 mål på 29 matcher under säsongen. Nytt för i år är att Årets Skyttekung även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Edlund valt att ge till hemmaklubbens ungdomsverksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum