Stockholms stad

Språk och ledarskap på Förskolesummits fördjupningsprogram

Dela

Vad kan flerstämming undervisning innebära vid din förskola? Det är en av frågorna på Förskolesummits fördjupningsprogram den 26 augusti. Förskolorna Fyren, Idlången, Rönnbärsgården och Skagersvägen medverkar tillsammans med forskare från Ignite Research Institute och Mälardalens universitet.

Förskolesummit  är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Språk och ledarskap är i fokus på årets evenemang som är digitalt och uppdelat på fem tillfällen. Det första fördjupningstillfället har rubriken ”Undervisning och didaktik i förskolan” och sänds den 26 augusti. Möt arbetslag och forskare och hör mer om Ifous-programmet ”Flerstämmig undervisning i förskolan”.

Undervisning och didaktik i förskolan 26 augusti

Ur programmet:

1. Flerstämmig undervisning i förskolan. Forskarna Susanne Kjällander och Ann-Christine Vallberg-Roth samtalar med biträdande avdelningschef Christina Agewall och rektorerna Jenny Berg och Jeanette Magnusson från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Medverkar gör också kollegor från förskolorna Fyren, IdlångenRönnbärsgården och Skagersvägen i Blåsut/Dalen och Årsta.

2. Ann S. Pihlgren fil.dr. och forskningsledare vid Ignite Research Institute ger perspektiv på undervisning och didaktik i förskolan med fokus på uppföljning.

3. Ester Catucci, fil. dr. Mälardalens universitet, om undervisningsuppdraget i förskolan ur ett didaktiskt perspektiv.

4. Möjlighet att återse Ann-Christine Vallberg-Roths medverkan från Förskolesummit den 15 juni.

Fler fördjupningstillfällen i höst

23 september Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på det svenska språket

21 oktober Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på flerspråkighet

25 november Förskolans arbetslag som en tillgång 

Mer om höstens fördjupningsprogram på webbplatsen Pedagog Stockholm  

Fakta

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Forskare, förskollärare och andra medarbetare i förskolan möts.

Du som är journalist är välkommen att medverka. Du kan till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua några av de medverkande forskarna.

Årets teman på Förskolesummit är Undervisning i förskolan med fokus på språkutvecklande arbete samt Ledarskapets villkor i förskolan med fokus på arbetslaget som en tillgång. Fredrik Lindström och Susanne Kjällander var moderatorer på Förskolesummit den 15 juni.

Evenemanget vänder sig i första hand till dig som är personal eller har en lednings- och chefsfunktion inom kommunala och fristående förskolor i Stockholm. Förskolesummit är också tillgängligt för dig som arbetar i andra kommuner och andra som är intresserade av förskolefrågor.

Förskolesummit arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet.

Bakgrund

Pressinbjudan till Förskolesummit (juni 2022) 

Tre frågor till Susanne Kjällander inför Förskolesummit 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum