Språk och ledarskap på Förskolesummits fördjupningsprogram
Vad kan flerstämming undervisning innebära vid din förskola? Det är en av frågorna på Förskolesummits fördjupningsprogram den 26 augusti. Förskolorna Fyren, Idlången, Rönnbärsgården och Skagersvägen medverkar tillsammans med forskare från Ignite Research Institute och Mälardalens universitet.

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Språk och ledarskap är i fokus på årets evenemang som är digitalt och uppdelat på fem tillfällen. Det första fördjupningstillfället har rubriken ”Undervisning och didaktik i förskolan” och sänds den 26 augusti. Möt arbetslag och forskare och hör mer om Ifous-programmet ”Flerstämmig undervisning i förskolan”.
Undervisning och didaktik i förskolan 26 augusti
Ur programmet:
1. Flerstämmig undervisning i förskolan. Forskarna Susanne Kjällander och Ann-Christine Vallberg-Roth samtalar med biträdande avdelningschef Christina Agewall och rektorerna Jenny Berg och Jeanette Magnusson från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning. Medverkar gör också kollegor från förskolorna Fyren, Idlången, Rönnbärsgården och Skagersvägen i Blåsut/Dalen och Årsta.
2. Ann S. Pihlgren fil.dr. och forskningsledare vid Ignite Research Institute ger perspektiv på undervisning och didaktik i förskolan med fokus på uppföljning.
3. Ester Catucci, fil. dr. Mälardalens universitet, om undervisningsuppdraget i förskolan ur ett didaktiskt perspektiv.
4. Möjlighet att återse Ann-Christine Vallberg-Roths medverkan från Förskolesummit den 15 juni.
Fler fördjupningstillfällen i höst
23 september Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på det svenska språket
21 oktober Språkutvecklande arbete i förskolan med fokus på flerspråkighet
25 november Förskolans arbetslag som en tillgång
Mer om höstens fördjupningsprogram på webbplatsen Pedagog Stockholm
Fakta
Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Forskare, förskollärare och andra medarbetare i förskolan möts.
Du som är journalist är välkommen att medverka. Du kan till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua några av de medverkande forskarna.
Årets teman på Förskolesummit är Undervisning i förskolan med fokus på språkutvecklande arbete samt Ledarskapets villkor i förskolan med fokus på arbetslaget som en tillgång. Fredrik Lindström och Susanne Kjällander var moderatorer på Förskolesummit den 15 juni.
Evenemanget vänder sig i första hand till dig som är personal eller har en lednings- och chefsfunktion inom kommunala och fristående förskolor i Stockholm. Förskolesummit är också tillgängligt för dig som arbetar i andra kommuner och andra som är intresserade av förskolefrågor.
Förskolesummit arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet.
Bakgrund
Nyckelord
Kontakter
UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson
Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.
Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.
Bilder
Om
I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.
Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Tillkännagivandet av Stockholm läser 2023 – pressinbjudan31.1.2023 09:53:31 CET | Pressmeddelande
Tisdag den 7 februari kl. 18.00 tillkännager Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek 2023 års Stockholm läser-bok som blir den 20:e i ordningen. Ceremonin äger rum på Skärholmens bibliotek.
Spadtag för Värtahamnen i Norra Djurgårdsstaden27.1.2023 06:21:30 CET | Pressmeddelande
Igår togs ett första spadtag för att markera starten av byggnationerna i Värtahamnen. Utvecklingen av Värtahamnen är nästa steg i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden och möjliggör för 1 700 bostäder och 20 000 arbetsplatser.
Slöjd, Ngoma och längdhopp i Skolpodden25.1.2023 16:25:21 CET | Pressmeddelande
Vårterminens första avsnitt av Skolpodden i Stockholm finns ute nu. Längdhopparen Mattias Sunneborn, slöjdläraren Tobias Rydström och musikläraren Anna Gustafsson är några medverkande. Podden finns där andra poddar finns.
Vinnarna av S:t Julianpriset 202320.1.2023 15:38:18 CET | Pressmeddelande
S:t Julianpriset är Stockholms stads årliga pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Årets pristagare är Vattenleken i Husbyparken, Unga Klara, Unicus Sverige AB och Alla kan gympa på Stockholm Top Gymnastics.
Pressinbjudan till vernissage av skulpturen "tårarna" på Norra Bantorget18.1.2023 15:21:14 CET | Pressmeddelande
Under årets första månader visas Stockholm konsts tillfälliga vinterhändelse på Norra Bantorget i Stockholm. Det är konstnären Birgitta Burling som skapat ett nytt verk "tårarna" för platsen. Invigning: Fredag 20 januari kl. 15:00
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum