Svenska Friidrottsförbundet

Ståhl och Pettersson klara för Finnkampen: ”Alltid något speciellt”

Dela
Nu börjar det dyka upp namn som är klara för Finnkampen och precis som alla önskat kommer både Daniel Ståhl och Simon Pettersson att stå redo i diskusringen på Stockholms Stadion.
OBS! Ej fri bild. Foto: Ryno Quantz
OBS! Ej fri bild. Foto: Ryno Quantz

Det blir återigen hög klass på diskustävlingen i Finnkampen. Nu är det klart att både Daniel Ståhl och Simon Pettersson står redo att ta sig an det finska motståndet och göra det de kan för att ta hem så många poäng som möjligt till Sverige första helgen i september.

Att både Daniel och Simon gillar att tävla i Finnkampen råder det ingen tvekan om. Daniel Ståhl har en finsk mamma och då är det klart att kampen blir speciell.

– Finnkampen för mig betyder oerhört mycket. Som alla vet så har jag en mor som är från Finland så det känns som att jag har support från båda sidorna eftersom jag pratar flytande finska och har goda relationer med Finland, inte bara genom idrotten utan också släkt och vänner, säger han.

Simon Pettersson säger att Finnkampen är ett bra tillfälle för nya stjärnor att få glänsa och tävla i landslagsdräkt för första gången. För egen del framhåller han betydelsen av tävlingens starka tradition:

– Det är alltid något speciellt, framför allt när det är på Stadion. Först och främst för att det är en lagtävling och sedan betyder historiken mycket. Det är ju något man har vuxit upp med och är på många sätt höjdpunkten på sommaren, säger han.

Styrkan i lagtävlingen är något även Daniel lyfter fram och kallar Finnkampen ”Ett lag-SM, fast i landslagskläder”:

– Det är kul, det handlar inte bara om resultaten, utan det handlar om att samla in mest poäng till Sverige.

Finnkampen avgörs 2–3 september på Stockholms Stadion. 

Läs mer på friidrott.se.

Bilder

OBS! Ej fri bild. Foto: Ryno Quantz
OBS! Ej fri bild. Foto: Ryno Quantz
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum