Stångåstaden

Stångåstaden en av landets mest attraktiva arbetsplatser

Dela

När Great Place to Work idag offentliggjorde sin lista över Sveriges bästa arbetsplatser stod det klart att Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, fortsatt är med i toppen av de mest attraktiva arbetsplatserna i landet.

Great Place To Work bygger sin ranking dels genom medarbetarundersökningar, dels genom att titta på hur företag motiverar, inspirerar och tar hand om sina anställda. Stångåstaden jämförs med övriga medelstora företag i landet. Undersökningen visar att 94% av Stångåstadens medarbetare tycker att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Stångåstaden hamnar på plats 7 på listan över de mest attraktiva arbetsplatserna bland medelstora bolag i Sverige.

-          Vi är ett värderingsstyrt företag där medarbetaren ges ett stort ansvar. Det gläder oss att se att våra medarbetare uppskattar det arbetssättet och återigen ger oss ett högt betyg. Vi har en stark arbetsplatskultur och den har varit extra värdefull att luta sig emot då omvärlden under de senaste två åren har krävt snabba anpassningar. Vår värdegrund uppmuntrar oss att tänka nytt, att utmana både oss själva och våra arbetssätt. Vi är övertygade om att det en viktig del i att vi trots en pandemi har lyckats hålla engagemanget uppe internt och kunnat fortsätta erbjuda kunderna en bra och professionell service, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Bakom det höga engagemanget ligger många års arbete med värderingar, kultur och medarbetarinflytande.

-          Det är härligt att se att våra medarbetare trivs så bra hos oss. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och vi har en hög ambition. Vi vill ha en engagerad, välmående och högpresterande organisation. Därför arbetar vi aktivt, systematiskt och transparent med vår arbetsplatskultur. Kulturen förändras i takt med de individer som arbetar med oss, det är deras engagemang och vilja att lyckas som gör att vi över tid stärker och tillsammans utvecklar vår arbetsplatskultur, säger Malin Wettre HR-chef på Stångåstaden.

Några resultat ur undersökningen:

  • 99% uppger att man som nyanställd blir väl mottagen.
  • 97% uppger att medarbetaren ges mycket ansvar.
  • 96% uppger att Ledare/Chefer har förståelse för att oavsiktliga misstag i arbetet kan förekomma.
  • 94% av Stångåstadens medarbetare tycker att de jobbar på en mycket bra arbetsplats.

Bakom kulisserna på Stångåstaden
På sajten ”Livet på Stångis”, berättar våra medarbetare själva om hur vardagen ser ut på Stångåstaden. Syftet med sajten är att ge potentiella och nya medarbetare en levande bild av hur det är att arbeta hos oss och visa upp hur vi är som arbetsgivare. Kolla in sajten här: livet.stangastaden.se

För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Malin Wettre, HR- och Affärsstödschef Stångåstaden, telefon 013-20 86 61

 

Nyckelord

Kontakter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Vikten av bra nätverk11.5.2022 11:51:20 CEST | Blogginlägg

Jag tror att nätverk är en nyckel till framgång. Bostadsbranschen är bra på att omvärldsbevaka och via olika nätverk delar vi med oss av insikter och erfarenheter. Nätverken finns på många nivåer i bolagen och vi inspirerar varandra i hur vi kan utveckla våra verksamheter. Jag har precis varit och träffat några duktiga kollegor i branschen som arbetar i större bolag ute i landet. Vi brottas med samma utmaningar och att få möjlighet till gemensamma diskussioner är väldigt värdefullt. Här kommer en lägesbild över frågor som många jobbar med just nu.

Vi söker nytänkare som vill utveckla framtidsstaden Linköping6.4.2022 11:30:00 CEST | Blogginlägg

Som stor fastighetsaktör har vi ett viktigt uppdrag att bidra till att Linköping fortsätter vara en attraktiv plats att leva, bo och verka i. Ofta blir det stort fokus på vår nyproduktion men vi lägger även ner cirka 700 miljoner kronor om året i upprustning i form av underhåll och ombyggnader för att utveckla våra befintliga fastigheter och bostadsområden. Nu söker vi fler som vill vara med och utveckla Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum