Stångåstaden

Stångåstaden ger preliminär prognos för brandhärjad fastighet i Skäggetorp

Dela

Samtliga boende, 36 lägenheter i den drabbade fastigheten Skattegården 101–106 har erbjudits långsiktigt evakueringsboende tills fastigheten är återställd.

- Det känns skönt att vi kunnat lösa med evakueringsboende för alla drabbade familjer. Då branden startat i ena delen av fastigheten varierar skadornas omfattning. Vår preliminära bedömning är att vi räknar med att det tar ungefär ett år för oss att återställa hela byggnaden. Under sommaren kommer vi att genomföra en djupare teknisk undersökning av fastigheten. Först därefter kan vi ge en mer specifik prognos vad gäller omfattningen av skadorna och återflytt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Samtliga drabbade familjer har via sina respektive försäkringsbolag tillfälliga evakueringsboenden på hotell och företagsbostäder. Under juli och augusti kommer samtliga att flytta till långsiktiga evakueringsboenden hos Stångåstaden och andra hyresvärdar. I de rökskadade lägenheterna på Skattegården 107–112 har saneringsarbete genomförts och samtliga boende har erbjudits att flytta tillbaka.

Fastigheten 101–106 kommer av säkerhetsskäl fortsatt vara avspärrade tills vi har kunnat genomföra en teknisk besiktning och säkra området. Fastigheten kommer att tömmas på bohag samt täckas över och byggställning kommer att monteras. Först när en teknisk undersökning är klar kan en mer definitiv bedömning av skadornas omfattning göras och en kostnadsuppskattning för återställningen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Kombohus – ett billigare sätt att bygga18.6.2020 07:53:32 CESTBlogginlägg

Är det ett systemskifte på gång i byggbranschen? Kan vi bygga hus på samma sätt som man bygger bilar, där kunden kan göra en mängd tillval utifrån en given plattform. Många i byggbranschen har testat och tror mycket på en ökad grad av industrialisering i byggprocessen, så att vi kan upprepa saker och därmed hålla nere kostnaderna. Här är Kombohus ett alternativ, upphandlade hus som är flexibla som ett legosystem med stor variation i höjd, bredd, färg och form till en förutbestämd kostnad. I mitt blogginlägg reflekterar jag över hur vi bygger våra fastigheter.

Stångåstadens agerande i samband med händelsen på Ådalagatan får bra betyg av kunderna4.6.2020 15:25:11 CESTPressmeddelande

I samband med årsdagen av sprängningen på Ådalagatan i Linköping så har bostadsbolaget Stångåstaden genomfört telefonintervjuer med de kunder som evakuerades, för att få deras syn på agerandet i samband med händelsen. Totalt tillfrågades drygt hundra av Stångåstadens kunder i området där 78% tog sig tid att svara. I undersökningen anger hela 94% att Stångåstaden hanterade krisen bra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum