Stångåstaden

Stångåstaden ger preliminär prognos för brandhärjad fastighet i Skäggetorp

Dela

Samtliga boende, 36 lägenheter i den drabbade fastigheten Skattegården 101–106 har erbjudits långsiktigt evakueringsboende tills fastigheten är återställd.

- Det känns skönt att vi kunnat lösa med evakueringsboende för alla drabbade familjer. Då branden startat i ena delen av fastigheten varierar skadornas omfattning. Vår preliminära bedömning är att vi räknar med att det tar ungefär ett år för oss att återställa hela byggnaden. Under sommaren kommer vi att genomföra en djupare teknisk undersökning av fastigheten. Först därefter kan vi ge en mer specifik prognos vad gäller omfattningen av skadorna och återflytt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Samtliga drabbade familjer har via sina respektive försäkringsbolag tillfälliga evakueringsboenden på hotell och företagsbostäder. Under juli och augusti kommer samtliga att flytta till långsiktiga evakueringsboenden hos Stångåstaden och andra hyresvärdar. I de rökskadade lägenheterna på Skattegården 107–112 har saneringsarbete genomförts och samtliga boende har erbjudits att flytta tillbaka.

Fastigheten 101–106 kommer av säkerhetsskäl fortsatt vara avspärrade tills vi har kunnat genomföra en teknisk besiktning och säkra området. Fastigheten kommer att tömmas på bohag samt täckas över och byggställning kommer att monteras. Först när en teknisk undersökning är klar kan en mer definitiv bedömning av skadornas omfattning göras och en kostnadsuppskattning för återställningen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Ebbepark – vi skapar framtidens stadsdel15.10.2020 13:36:19 CESTBlogginlägg

Tidigare i veckan hade vi en enklare invigning av ett mycket spännande showroom i Ebbepark. Det är både en utställning om historien bakom Ebbepark och om visionen framåt. Vi håller på att bygga en ny, unik stadsdel som också ska hjälpa oss att utveckla framtidens boende. Stångåstaden är en stor aktör och har en vision att ligga ett steg före. Då är det en självklarhet att vi måste vara med och bryta ny mark och investera i nya koncept, teknik och miljöer.

Äntligen återflytt i explosionsdrabbad fastighet2.10.2020 13:20:44 CESTBlogginlägg

Explosionen i centrala Linköping den 7 juni 2019 var en traumatisk händelse för hela staden och förstås allra mest för de som drabbades. Hos Stångåstaden fick nästan 200 lägenheter skador i olika omfattning. Ett stort antal hyresgäster evakuerades. Vissa hyresgäster fick komma hem redan efter några dagar när glassplittret sanerats och fönsterrutorna bytts ut. Andra fick vänta ett antal veckor på att komma hem. Allra värst drabbades de boende på Ådalagatan 1-3. De fastigheterna, med totalt 37 lägenheter, krävde omfattande renovering och reparationer. Den här veckan är äntligen återställningsarbetet klart och husen fylls med människor igen.

Nu gör vi det – 38 nya radhus genom Kombohusavtalet22.9.2020 14:02:53 CESTBlogginlägg

En fråga jag brinner lite extra för är att pressa kostnaderna när vi bygger nytt. Jag har skrivit om industriell produktion av bostäder tidigare och tror och hoppas att ett systemskifte är på gång. Det är nödvändigt om vi ska bryta trenden där byggkostnaderna ökat många gånger mer än inflationen under de senaste 20 åren. Utvecklingen framåt hänger på stora beställare av bostäder där jag förstås räknar in Stångåstaden. Vad kan vi göra?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum