Region Örebro län

Statsminister Stefan Löfven stannade till i Örebro län under digital inrikesresa

Dela

Hur är vaccinationsläget i Örebro län och hur distribueras doserna till de olika vaccinationsplatserna? Det var två av de frågor som statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S) fick svar på vid ett digitalt besök hos Region Örebro län under onsdagen.

Erik Fredholm, Andreas Svahn och Stefan Löfven
Erik Fredholm, Andreas Svahn och Stefan Löfven

Vaccinationerna mot covid-19 fortskrider i Örebro län, och i nuläget har drygt en tredjedel fått ta emot sin första dos vaccin. Detta var något som Stefan Löfven och Lena Hallengren informerades om när de gjorde ett digitalt besök på Universitetssjukhuset Örebro under förmiddagen. De fick även se hur vaccinet distribueras till länets vaccinationsnoder där det ges till länets invånare.

- Vi har nu nått målet om att 80 procent av befolkningen över 65 år ska ha fått en första dos. Det är en enorm framgång och det är ju bland annat ert arbete inom Region Örebro län som gjort detta möjligt. Det är ett hårt och berömvärt arbete som utförs här och i övriga landet. Vi har redan nu kunnat se vilken positiv effekt det har på smittan med minskat antal dödsfall som följd, säger, säger Stefan Löfven.

Förutom de båda ministrarna deltog även Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, vid mötet. Han hade placerat sig intill de frysar där vaccinet förvaras i väntan på distribution.

- Bredvid mig finns hoppet om en ljusare sommar, här finns vaccinet. Nu jobbar vi stenhårt för att alla ska få vaccin och vår strategi är att så fort som möjligt vaccinera så många som möjligt för att få ner smittspridningen i samhället. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade som gör detta möjligt, säger Andreas Svahn.

- Tack vare den organisation vi byggt upp, som till stora delar bygger på pensionerade medarbetare för att avlasta den ordinarie hälso- och sjukvården, i kombination med en effektiv logistikkedja kan vi vaccinera väldigt många människor på kort tid. Det handlar bara om att vi måste få tillräckligt mycket vaccin från tillverkarna, och glädjande nog går det åt rätt håll. Den här veckan får vi drygt 20 000 doser jämfört med cirka 5 000 doser för bara några veckor sedan, säger Andreas Svahn.

Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län, var också han med på mötet för att förklara hur vaccinet färdas genom länet samt svara på de frågor de båda regeringsrepresentanterna hade laddat upp med. Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare inom Region Örebro län, och Sofia Sjögren, driftchef på läkemedelsleverantören ApoEx, var två andra mötesdeltagare.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Erik Fredholm, Andreas Svahn och Stefan Löfven
Erik Fredholm, Andreas Svahn och Stefan Löfven
Ladda ned bild
Andreas Svahn och Stefan Löfven
Andreas Svahn och Stefan Löfven
Ladda ned bild
Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum