CSN

Statssekreterare Kristina Persdotter besökte CSN

Dela

Utbildningsdepartementets statssekreterare Kristina Persdotter besökte CSN:s huvudkontor i Sundsvall 21 mars. Fokus under mötet var bland annat det nya omställningsstudiestödet, som kommer att kunna sökas från och med i höst.

Kristina Persdotter, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, besökte Sundsvall och CSN:s huvudkontor 21 mars. Under besöket fick statssekreteraren information om CSN och studiestödet och även CSN:s framgångsrika arbete med att öka återbetalningen och driva in skulder utomlands. Statssekreteraren fick också medlyssna på kundsamtal, något som uppskattades särskilt.

En stor del av mötet ägnades åt det nya omställningsstudiestödet, ett nytt studiestöd för människor mitt i livet som vill vidareutbilda sig. På CSN pågår förberedelserna för fullt för det nya stödet som kommer att kunna sökas från och med 1 oktober i år.

– Vad spännande att se reformen komma till liv, kommenterade Kristina Persdotter. Det måste vara roligt att bygga upp och se betydelsen för svensk arbetsmarknad.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

CSN
CSN
Norra Tjärngatan 6
851 82 Sundsvall

http://www.csn.se

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

 

 

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum