Åklagarmyndigheten

Status i ärende om misstänkt mord på kvinna i Luleå

Dela

Under fredagskvällen hittades en kvinna i 25-årsåldern skjuten till döds vid en badplats i Notviken i Luleå. En misstänkt gärningsman greps av polis under natten mot lördag och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Händelsen bedöms var enskild händelse och någon fara för allmänheten föreligger inte, enligt åklagare.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Jonas Fjellström:

– Den avlidna kvinnan är identifierad och anhöriga har underrättats om dödsfallet. Ett stort antal poliser arbetar nu aktivt med utredningen och en man i 30-årsåldern har anhållits på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mord. Mannen greps och anhölls under natten/morgonen mot lördag. Om målsäganden har någon relation eller koppling till den anhållne är inga uppgifter vi kan kommentera i dagsläget. Den misstänkte är dock känd sedan tidigare av polisen.

– Under helgen går utredningen vidare med förhör, tekniska undersökningar och andra sedvanliga förundersökningsåtgärder. Vi vädjar till alla som befunnit sig i Notviken i Luleå ungefär mellan klockan 22 och 23 under fredagskvällen, att höra av sig till polisen. Detta oavsett som man tror sig ha sett/hört något av intresse eller ej.

Senast på tisdag den 3/8 kl 12 måste åklagare besluta om den misstänkte ska begäras häktad eller ej.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer under helgen. Några ytterligare detaljer om händelsen eller vad som framkommit i utredningen kan inte lämnas för närvarande. Polis och åklagare har naturligtvis stor förståelse för att det finns ett stort allmänintresse i ärendet. Orsaken att endast mycket knapphändig information kan lämnas i dagsläget är för att inledningsskedet i en utredning är ett mycket känsligt läge och det föreligger en stor risk för att utredningen allvarligt skadas om detaljer ur utredningen kommer ut. 

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten: AM-111458/21


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum