Stiftelsen Skansen

Stiftelsen Skansens vd John Brattmyhr väljer att sluta sin tjänst under 2023

Dela
Den 1a oktober i år har Stiftelsen Skansens vd John Brattmyhr varit verksam på Skansen i 17 år. Han har tillsammans med alla medarbetare stärkt Skansen som en av Sveriges mest populära besöksmål, navigerat genom upp och nedgångar, pandemi, gästrekord och utveckling av Skansen som en attraktiv plats att besöka. Nu väljer John att avsluta sin tjänst på Skansen med siktet inställt på att vara fortsatt aktiv med intressanta styrelseuppdrag.
John Brattmyhr. Foto: Skansen/Alex Hinchcliffe
John Brattmyhr. Foto: Skansen/Alex Hinchcliffe

– Jag är fantastiskt glad över förtroendet att leda Skansen och känner stor stolthet över allt som vi tillsammans har åstadkommit under min tid som vd. Skansen är och kommer att vara en viktig plats för mig även i framtiden. Det har varit en 17-årig inspirationsresa där vi haft himlen som tak och gästen i centrum, säger John Brattmyhr vd på Stiftelsen Skansen.

Stiftelsen Skansen är just nu i ett relativt stabilt läge där gästsiffrorna nästintill är tillbaka på 2019 års nivåer. Hittills i år har Skansen haft cirka 1,1 miljoner gäster vilket skiljer sig med cirka 20,000 gäster från rekordåret 2019. Det ekonomiska läget är även det i linje med 2019 men då finns i årets beräkningar att Skansen tilldelats extra stöd under pandemin.

– Det känns bra att Skansen lyckats återhämta sig pass bra. Jag känner mig trygg med nuläget samt den ledningsgrupp jag byggt upp som kommer ta Skansen vidare in framtiden tillsammans med en ny vd. Det ska bli kul att följa utvecklingen framåt, fortsätter John.

– Det är med blandade känslor styrelsen har mottagit Johns beslut att lämna Stiftelsen Skansen. Han är en mycket uppskattad ledare som har styrt verksamheten med värme och kompetens. Han har lyckats bygga upp flera viktiga samarbeten och partnerskap men även verksamheter såsom Lill-Skansen, Baltic Sea Science Center och nya Sollidenscenen under sina år hos oss, säger Sven-Erik Österberg styrelseordförande på Stiftelsen Skansen.

John Brattmyhr kommer att fortsatt vara vd för Stiftelsen Skansen tills dess att en ny vd har rekryterats. Stiftelsen Skansens styrelse har påbörjat en rekryteringsprocess.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

John Brattmyhr. Foto: Skansen/Alex Hinchcliffe
John Brattmyhr. Foto: Skansen/Alex Hinchcliffe
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum