Uppsala stift

Stiftsfullmäktige sammanträder och delar ut miljöpris

Dela
Stiftsfullmäktige sammanträder i Uppsala den 24 november för att besluta om bland annat verksamhetsplanering och budget för 2023 samt för att dela ut Uppsala stifts miljöpris 2022.

Uppsala stifts miljöpris går till Uppsala pastorat för deras miljöarbete på sina kyrkogårdar, med följande motivering:

"Uppsala pastorats arbete på kyrkogårdarna sker på ett genomtänkt sätt och utifrån många aspekter av miljöfrågorna. Alltifrån att installera solenergi och att ta vara på överskottsvärme från krematoriet till att återanvända gravstenar och att ha egna snittblommor, buskar och växter."

På agendan för stiftsfullmäktige finns beslut om verksamhetsplanering och budget för Uppsala stift och prästlönetillgångarna 2023 samt beslut om nytt strategidokument för 2024 och framåt. Fullmäktige kommer också att behandla en motion; ” Upphörande av föryngringsavverkning”.

Kungörelse och föredragningslista finns bifogat som PDF.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav ca 50 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Marin Modéus och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

Stiftsgården i Undersvik nyöppnar i Svenska Turistföreningens regi1.11.2022 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag den 1 november undertecknade Svenska kyrkan i Uppsala stift och Svenska Turistföreningen ett samarbetsavtal kring stiftsgården i Undersvik. Avtalet innebär att Svenska Turistföreningen kommer att driva den operativa verksamheten på stiftsgården, men fastigheten ägs fortfarande av Uppsala stift. STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem öppnar för allmänheten i september 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum