Riksteatern

Stjärnspäckad kabaré när Medborgarbandet åker på turné

Dela

Nu åker Medborgarbandet med bland annat Nina Persson, Dennis Lyxzén och Kristin Amparo på turné med Riksteatern. Med önskan om att ge hopp och framtidstro i valrörelsen bjuds det på politisk kabaré med humor och extravagans. Turnén är en best of-version av den kritikerrosade föreställningen Vinnaren tar allt som sattes upp på Malmö Stadsteater i våras.

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker

Medborgarbandet är en nusvensk rörelse med viljan att starta samtal om demokrati, medborgarskap och vikten av att bry sig om samhället. Syftet är att uppnå engagemang och deltagande. Bakom initiativet står Gudrun Hauksdottir och Nina Persson. Nina är välkänd för de flesta som en av medlemmarna i bandet The Cardigans. Inspirationen till Medborgarbandet kommer bland annat från den politiska New York-gruppen The Citizens Band, som Nina Persson var en del av i flera år.

- Under ett valår är politiken överallt, och det måste den. Den måste också få vara lite långrandig och tråkig och komplicerad. Men våra jobb är att sjunga, spela och dansa, så i år dansar vi politik, säger Nina Persson.

Under våren 2018 spelade Medborgarbandet föreställningen Vinnaren tar allt på Malmö Stadsteater. En föreställning som hyllades av både publiken och kritikerna. Under slutspurten på valrörelsen åker nu bandet på turné med en best of-version av föreställningen.

Den aktuella föreställningen bjuder på dramatiska texter med humor, extravagans och engagemang. På scen ser vi ett tiotal medverkande. Artister, kända och okända, och ett liveband som alla har viljan att lyfta kollektivet.

Föreställningen är ett samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö Stadsteater.

Turnépremiär den 24 augusti i Luleå

MEDVERKANDE

Skådespelare/sångare Nina Persson Kristin Amparo Dennis Lyxzén Kanyi Mavi Angelica Radvolt Sakib Zabbar

Musiker Laszlo Dancs, Nadia Hamouchi, Oscar Johansson, Amanda Savbrant och Joakim Svensson

Idé Nina Persson & Gudrun Hauksdottir Text och musik Gertrud Larsson, Åsa Asptjärn, Athena Farrokhzad, Felicia Mulinari, Nina Persson, Anna Kölén, Emil Jensen, Jenny Wilson, Conakry, Thomas Öberg, Kristin Amparo, Kanyi Mavi, Panda da Panda, Oscar Johansson, Mattias Joko, Alexander Wiebelt, m.fl.

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/medborgarbandet/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/medborgarbandet

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Mats Bäcker
Fotograf: Mats Bäcker
Ladda ned bild
Medborgarbandet Kristin Amparo Foto Mats Backer
Medborgarbandet Kristin Amparo Foto Mats Backer
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum