Vänsterpartiet Stockholms stad

Stockholm tar fram nollvision för hemlöshet bland äldre

Dela
Stockholms stad ska ta fram en nollvision för hemlöshet bland äldre. Det beslutades på gårdagens äldrenämnd i staden. Arbetet med att minska antalet äldre som lever i hemlöshet påbörjades 2015 av den dåvarande rödgrönrosa majoriteten, och nu tas nästa steg av det nya rödgröna styret.
Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.
Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.

Syftet med nollvisionen är att Stockholms stad ska prioritera långsiktigt förebyggande arbete och stödjande insatser för att undvika att äldre personer hamnar i hemlöshet, och att de som idag är hemlösa ska få en bostad.

- Det är inte värdigt en rik stad som Stockholm att äldre sover på nattbussen eller åker pendeltåg halva natten för att värma sig. All hemlöshet är fruktansvärd, men det tär särskilt på gruppen äldre. Vi måste göra mer för att hemlösa äldre ska få ett hem, säger Torun Boucher (V), äldreborgarråd i Stockholms stad.

Nollvisionen kommer att tas fram av äldreförvaltningen tillsammans med socialförvaltningen och ska vara färdig senast i december 2023.

- Förra gången vi var med och styrde öppnade vi bland annat ett nytt boende för äldre hemlösa och minskade antalet äldre i hemlöshet, så vi vet att det går att göra även om det kan ta tid. Målet ska vara att alla äldre ska ha ett permanent boende, och därför är jag väldigt angelägen om att arbetet med en nollvision nu påbörjas, säger Torun Boucher.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.
Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

Staden stänger förskola efter allvarlig kritik – förskoleborgarrådet kommenterar27.2.2023 12:02:20 CET | Pressmeddelande

Stockholms stad har beslutat att stänga förskolan Grimsta, som drivs av företaget Norlandia Förskolor Kids2Home AB. Bakgrunden till beslutet är allvarliga brister, bland annat i barnsäkerheten och den pedagogiska kvalitén på verksamheten. Förskoleborgarrådet Alexandra Mattsson (V) står bakom beslutet och efterfrågar samtidigt fler möjligheter för kommunen att kunna agera mot företag som inte sköter sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum