Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverk i samarbete med Alexander Lervik

Dela

Stockholms Auktionsverk har fått förtroendet att auktionera ut stora delar av Alexander Lerviks omtalade utställning I huvudet på Alexander Lervik. Utställningen som visades på Kulturhuset i Stockholm fram till i augusti i år var ett retrospektiv och spänner över tjugo år.

Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset

Nu säljs cirka 60 föremål från utställningen I huvudet på Alexander Lervik på auktion hos Stockholms Auktionsverk. Bland toppnumren finns de skulpturer Alexander Lervik gjorde i ett uppmärksammat samarbete med artisten Eva Dahlgren, skulpturen Ångesten samt lampan My Brain.

Sedan Alexander Lervik, född 1972, utexaminerades från Beckmans Designhögskola i Stockholm 1998 har han minst sagt varit produktiv. Han har strävat efter att skapa produkter som sticker ut, som blir omtalade på designmässan i Milano, men som samtidigt förstås har en funktion. Men där inte alltid formen följer funktionen. Lervik finns idag representerad i ett flertal olika samlingar, bland annat hos Nasjonalmuseum Oslo, Röhsska museet i Göteborg och Nationalmuseum i Stockholm.

Auktionsföremålen visas på Stockholms Auktionsverk, Slakthusgatan 22 vid Globen mellan den 24 – 31 augusti. Auktion online 31 augusti.

Kontakter

Nina Juhl
Tel: +46 (0)8-453 67 84
nina.juhl@auktionsverket.se

Bilder

Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ladda ned bild
Kreativiteten  Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Kreativiteten Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ladda ned bild
Vas av Alexander Lervik
Vas av Alexander Lervik
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Stockholm Auktionsverk Fashion! fyller 10 år — firar med största modeauktionen någonsin7.10.2019 16:10:00 CESTPressmeddelande

Jubileum i det hållbara modets och glamourens tecken för Sveriges ledande modeauktion. I höst är det tio år sedan den första modeauktionen hölls vid Stockholms Auktionsverk i september 2009. På den tiden var mode en nyhet i auktionsvärlden. Sedan dess har Fashion! växt säsong för säsong till en stor auktion som hålls höst och vår — en begivenhet bland Stockholms och hela Sveriges modeintresserade. Tioårsjubileet firar vi passande nog med den största modeauktionen någonsin i Sverige som hålls online 14-15 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum