Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverk i samarbete med Alexander Lervik

Dela

Stockholms Auktionsverk har fått förtroendet att auktionera ut stora delar av Alexander Lerviks omtalade utställning I huvudet på Alexander Lervik. Utställningen som visades på Kulturhuset i Stockholm fram till i augusti i år var ett retrospektiv och spänner över tjugo år.

Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset

Nu säljs cirka 60 föremål från utställningen I huvudet på Alexander Lervik på auktion hos Stockholms Auktionsverk. Bland toppnumren finns de skulpturer Alexander Lervik gjorde i ett uppmärksammat samarbete med artisten Eva Dahlgren, skulpturen Ångesten samt lampan My Brain.

Sedan Alexander Lervik, född 1972, utexaminerades från Beckmans Designhögskola i Stockholm 1998 har han minst sagt varit produktiv. Han har strävat efter att skapa produkter som sticker ut, som blir omtalade på designmässan i Milano, men som samtidigt förstås har en funktion. Men där inte alltid formen följer funktionen. Lervik finns idag representerad i ett flertal olika samlingar, bland annat hos Nasjonalmuseum Oslo, Röhsska museet i Göteborg och Nationalmuseum i Stockholm.

Auktionsföremålen visas på Stockholms Auktionsverk, Slakthusgatan 22 vid Globen mellan den 24 – 31 augusti. Auktion online 31 augusti.

Kontakter

Nina Juhl
Tel: +46 (0)8-453 67 84
nina.juhl@auktionsverket.se

Bilder

Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ångesten. Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ladda ned bild
Kreativiteten  Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Kreativiteten Foto:Matilda Rahm/Kulturhuset
Ladda ned bild
Vas av Alexander Lervik
Vas av Alexander Lervik
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Niclas Forsman lämnar sin tjänst som VD på Stockholms Auktionsverk15.3.2018 17:21Pressmeddelande

Niclas Forsman har valt att träda tillbaka som VD för Stockholms Auktionsverk efter 21 år på posten. Under hans ledning har Auktionsverket tagit steget in i ett nytt årtusende och presenterat konst, konsthantverk, design och antikviteter av högsta klass för allmänheten. Inte bara som handelsplats, utan också som kulturinstitution och kunskapscenter som förmedlat konst och konsthistoria på ett suveränt och respektfullt sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum