Stockholms stad

Stockholms stad har anmält personuppgiftsincident till Datainspektionen

Dela

Det har kommit till Stockholms stads kännedom att digitala meddelanden med personuppgifter skickats till fel mottagare.

Det har kommit till Stockholms stads kännedom att digitala meddelanden med personuppgifter skickats till fel mottagare.

Stockholms stads it-leverantör Tieto har av misstag röjt nära 400 personers personuppgifter. Berörda personer finns inom gruppen personer med ekonomiskt bistånd som anmält att de vill ta emot myndighetspost i en digital brevlåda.

Staden informerades om felet sent torsdagen den 20 december och fattade beslut om att stänga ner möjligheten att få meddelanden digitalt, vilket skedde 07.00 den 21 december. Vi anmälde incidenten till Datainspektionen den 21 december i enlighet med dataskyddsförordningens bestämmelser.

Vi har sedan dess tillsammans med leverantören Tieto utrett omfattning av informationsspridningen.

Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Stadens förvaltningar kommer att kontakta de berörda personerna per telefon för att ge information om vilka uppgifter som röjts och erbjuda stöd vid behov.

Stockholms stad fortsätter nu utreda omfattningen och orsaken till de felaktiga utskicken för att kunna vidta adekvata åtgärder.

Vid frågor, ring stadsledningskontorets presskontakt: 08 508 29 999

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum