Stockholms stad

Stockholms stad säljer hotellfastighet på Östermalm

Dela

Stockholms stad har nu kommit överens med fastighetsbolaget Ramsbury Property om försäljningen av ett hotell på Nybrogatan, i direkt anslutning till Östermalms saluhall. Intäkten blir ett välkommet tillskott till stadskassan.

Hotell Villa Dagmar, innergård. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Hotell Villa Dagmar, innergård. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad

– Jag är glad över att ha tagit initiativ till och drivit igenom denna försäljning. I grunden bör Stockholm stad varken äga eller driva hotell. Det kan andra göra bättre, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

– Vi har tittat på hotellinvesteringar tidigare och tycker det här är en väldigt fin fastighet på ett fantastiskt läge. Vi är väl bekanta med hyresgästen Villa Dagmar som vi har ett stort förtroende för. De har en lång och gedigen erfarenhet från Hotel Diplomat och hotellnäringen sedan 1920-talet, säger Lars Drangel på Ramsbury Property.

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat fastigheterna Riddaren 13 och Östermalm 2:47 på Nybrogatan. I samband med renoveringen av Östermalms saluhall utvecklades dessa fastigheter till ett hotell, men eftersom hotellet inte är strategiskt viktigt för staden att äga påbörjades en försäljningsprocess när hotellet var klart. Och det blir alltså fastighetsbolaget Ramsbury Property som köper fastigheterna av Stockholms stad.

– Sedan jag för tre år sedan tog över ansvaret för Östermalmshallens pågående projekt har mitt fokus varit att skapa ordning och reda. Den här försäljningen innebär att vi nu får tillbaka skattepengar, i ett projekt som blev dyrt för skattebetalarna, fortsätter Dennis Wedin.

Villa Dagmar

Hotell Villa Dagmar är ett smakfullt boutiquehotell med tillhörande restaurang, spaanläggning, konferensavdelning och andra publika ytor, så som en stor och välkomnande hotellbar. Här finns också en kombinerad koncept- och blomsterbutik. Hotellet har 70 helt unika rum med ett italienskt tema, vilket bland annat syns i valet av material.

Fakta

Fastigheter: Riddaren 13 och Östermalm 2:47
Adress: Nybrogatan 25-27
LOA: 4320 m2

Nyckelord

Kontakter

Erik Engstrand, presskontakt för Dennis Wedin,
076-12 29 140
erik.engstrand@stockholm.se

Ramsbury Property
Lars Drangel
08-517 62 002
lars.drangel@ramsbury.se

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

Tel:08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Hotell Villa Dagmar, innergård. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Hotell Villa Dagmar, innergård. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Ladda ned bild
Hotell Villa Dagmar. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Hotell Villa Dagmar. Foto: Caroline Berg, Stockholms stad
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum