Stockholms stad

Stockholms stad skärper ytterligare åtgärderna med anledning av pandemin – beslut i krisledningsnämnden den 21 december 2020

Dela

Med anledning av den pågående pandemin har finansborgarrådet idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som fattat beslut om ytterligare skärpningar för att motverka smittspridningen i Stockholm. Åtgärderna gäller med start omgående och i ett första läge fram till den 24 januari.

– Vi skärper ytterligare våra åtgärder för att medverka till en minskad smittspridning i Stockholm, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd. Redan tidigare omfattande nedstängningar utökas – allt i syfte att fler inte ska smittas och insjukna. Samtidigt håller vi, på ett smittsäkert sätt, igång alla de verksamheter inom exempelvis vård, skola, förskola och omsorg som är alldeles avgörande för stockholmarens vardag.

Stadens skärpta åtgärder syftar till att medverka till att folksamlingar och trängsel begränsas och att resandet i regionen hålls på en låg nivå.

Stockholms stads skärpta åtgärder – gäller i ett första läge till och med 24 januari

Krisledningsnämnden har idag fattat beslut om:

  • Samtliga medborgarkontor hålls stängda. Ett antal så kallade servicenoder på utsedda medborgarkontor och bibliotek kommer att öppnas som ersättning. Servicenoderna kommer att vara spridda geografiskt för att i möjligaste mån minska resande.
  • Stadens öppna förskolor och parklekar hålls stängda.
  • Stadens fritidsgårdar hålls stängda. Undantag kan göras utifrån lokala behov.
  • Planerade jullovsaktiviteter ställs in. Undantag kan göras utifrån lokala behov.

Sedan tidigare har meddelats att även följande verksamheter är stängda med anledning av läget i pandemin:

  • Stadens bibliotek, museum, teatrar och konsthall.
  • Stadens gym, simhallar, ishallar och allmänhetens skridskoåkning på alla anläggningar. Inga bokningar för föreningsaktiviteter kan göras.
  • Äldreomsorgens öppna verksamheter, aktivitetscenter, öppna träffpunkter, seniorgym och mötesplatser.

Mer information om stadens verksamheter i nuläget

Covid-19: Det här gäller i december och januari

Om krisledningsnämnden

Krisledningsnämnden utgörs av borgarråden och dess huvuduppgift är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen.

Kontakt

Beatrice Backman, presskontakt hos finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)
076-122 91 25 

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum