Stockholms stad

Stockholms stad tillsätter byggeneral

Dela

Oscar Lavelid blir Stockholms stads byggeneral med uppdraget att samordna alla betydande byggprojekt.

Det långsiktiga målet i Stockholms stad är skapa förutsättningar för byggnation av 140 000 nya bostäder mellan åren 2010 och 2030 varav 70 000 mellan åren 2019 och 2025. Utöver det ska staden arbeta för fler arbetsplatser och den samhällsservice som behövs i en växande stad. Det är ett arbete som behöver hålla högt tempo och som kräver god samordning och en aktiv dialog med branschen.

Oscar Lavelids uppdrag är att samordna alla betydande byggprojekt i syfte att staden både ska ha en hög planberedskap och färdigställa de projekt som redan är beslutade.

– Oscars erfarenhet från stads- och bostadsutveckling och hans nätverk i fastighetsbranschen blir värdefullt i stadens arbete för nya bostäder och alla de knäckfrågor som behöver lösas ut för en hög byggnationstakt, säger Fredrik Jurdell, stadsdirektör.

– Staden har högt ställda mål för byggandet, inte minst när det gäller nya hyresrätter. För att lyckas hålla uppe takten, särskilt i en vikande konjunktur, krävs god samordning inom staden och en nära dialog med branschen, säger Oscar Lavelid. I min roll som byggeneral hoppas jag kunna bidra till detta och driva på för att nå stadens mål.

Oscar Lavelid har bakgrund som koncerncontroller vid Stockholm Stadshus AB och som borgarrådssekreterare med ansvar för bostads- och stadsutvecklingsfrågor. Oscar kommer närmast från rollen som projektchef för stadens satsning på stora internationella idrottsmästerskap.

Kontakter

StadsledningskontoretPresskontakt

Svarar på frågor som rör stadsledningskontorets verksamhetsområden. Kan lotsa journalister till rätt presskontakt inom Stockholms stad.

Tel:08-508 29 999redaktion@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vårprogram med jubileumsprägel på Stadsarkivet17.1.2023 14:05:33 CET | Pressmeddelande

Nu drar vårterminen igång på Stadsarkivet med ett program fyllt av berättelser om personer, platser och händelser i Stockholms historia. Vi uppmärksammar även Stadshusets 100-årsjubileum och de spår som den magnifika byggnaden lämnat i arkiven. Först ut är ett föredrag i serien Stockholmsfolk nu på torsdag den 19 januari med Stadsarkivets Mats Hayen om människorna som var med och byggde Stadshuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum