Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholms stads budget 2023 – för en jämlik, öppen och klimatsmart stad

Dela

Idag presenterade det rödgröna styret – Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet – förslaget till Stockholms stads budget för 2023. Trots ett ekonomiskt svårt läge är budgeten en kraftsamling för välfärden, tryggheten och klimatet.

– Det är en stabil och ansvarsfull budget som vi presenterar idag. Vi gör de prioriteringar som krävs för att bibehålla en stark välfärd. Stora resurser tillförs nu till skolan med fokus på de lägre årskurserna samt elevhälsan. Men också till förebyggande insatser för att öka tryggheten och motverka kriminalitet samt progressiva satsningar som tar Stockholm vidare mot målet att senast 2030 vara klimatpositiv. Det säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

– Vi har satt välfärden och klimatomställningen först i den här budgeten och det är en bra prioritering. Vi höjer också målen för byggandet av hyresrätter och ska arbeta för att pressa hyrorna eftersom Stockholm behöver fler bostäder med hyror som vanligt folk har råd med, säger Clara Lindblom (V).

– I mandatperiodens första budget tar vi ytterligare kliv i arbetet med att skapa en klimatsmart stad med människan i fokus. Skärpta klimatmål, stärkt natur och en mer levande stadsmiljö är några av sakerna vi nu presenterar, säger Åsa Lindhagen (MP).

Läs budgetförslaget i sin helhet här: https://start.stockholm/aktuellt/nyheter/2022/11/majoritetens-forslag-till-budget-for-2023/  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Rödgröna styret i Stockholms stad
Rödgröna styret i Stockholms stadDet rödgröna styret i Stockholms stad består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm. 

Följ Rödgröna styret i Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rödgröna styret i Stockholms stad

Stockholms stad återtar Bergsunds äldreboende i kommunal regi25.11.2022 09:26:45 CET | Pressmeddelande

Stockholms stad kommer återta Bergsunds äldreboende på Södermalm i kommunal regi. Boendet drivs idag av företaget Ansvar och Omsorg, men avtalet löper ut under 2023 och den rödgröna majoriteten kommer inte att förnya avtalet efter att brister framkommit i brukarundersökningar. Beslutet är även ett led i det nya styrets ambition om att stärka stadens rådighet och beredskap att driva äldreomsorg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum