Region Örebro län

Stöd till företag som vill byta ägare eller rekrytera personal

Dela

Intresset för att genomföra ägarbyten är stort hos länets företag samtidigt som många branscher rapporterar om svårigheter att hitta rätt arbetskraft. Dessa utmaningar vill regionala tillväxtnämnden möta upp och tillsammans med Region Västmanland utökar därför Region Örebro län stödet till ALMI Företagspartner med totalt 1,4 miljoner kronor för nästa år.

- I spåren av pandemin ser vi att det är ett relativt stort antal företag som har behov av att byta ägare men för att klara av att ta det nödvändiga steget behövs ofta inspiration, kompetens och rådgivning från omgivningen, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Det stöd som krävs kan inte erbjudas inom ALMI Företagspartners budget för 2022 varvid den regionala tillväxtnämnden i dag beslutade om ett extra stöd på 0,7 miljoner kronor. Region Västmanland kommer att möta upp detta stöd med att skjuta till ytterligare 0,7 miljoner kronor.

Men pengarna ska inte enbart gå till att ge stöd vid ägarbyten, de ska också användas för att hjälpa de branscher som har svårt att hitta rätt arbetskraft.

- Med ett särskilt fokus på små och medelstora företag vill vi genom ALMI säkerställa att länets företag har de verktyg de behöver för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen. Att företagen hittar rätt personer att anställa är ju många gånger avgörande för att de ska kunna expandera verksamheten, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren
Irén Lejegren
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum