Umeå kommun

Störstsjung när 800 elever från åk 2 sjunger på Idun

Dela

Den 11 december står sammanlagt 800 åttaåringar på scen för att sjunga tillsammans med DivineOpera. ”Störstsjung” är ett helt nytt koncept på Kulturskolan där alla barn i årskurs 2 under året ska få chans att vara stjärnor på Umeås största scen, Idun på Umeå Folkets hus.

Tid: Onsdag 11 december, konserter kl. 10.00 och kl. 13.00
Plats: Idun, Umeå Folkets Hus

Media är varmt välkomna! 

Under läsåret 19/20 möter alla elever i åk 2 musiklärare från Kulturskolan i sina klassrum. Tillsammans övar de in sånger som ska framföras med andra skolor. Klasslärarna får därefter ta del av inspelningar, videor och annat relevant material för att fortsätta öva med eleverna på musiklektionerna.

I slutet av terminen är det dags för eleverna att möta varandra och uppträda på Idun. Eleverna ska, över tid, få dela scen med olika artister som representerar olika musikgenrer. Först ut den 11 december är sopranduon DivineOpera med Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson, som sjunger tillsammans med eleverna. I publiken sitter elever från åk 1 från medverkande skolor, föräldrar, släkt och andra intresserade.

Kulturskolan driver projektet genom Skapande skola-medel.

Deltagande skolor HT 2019

Konsert kl. 10.00: Brännlands skola, Ersdungen, Ersmarks skola, Ersängsskolan, Flurkmarks skola, Hagaskolan, Sandaliden, Sävar skola, Täfteå skola, Östermalmsskolan, Östra Ersbodaskolan

Konsert kl. 13.00: Backens skola, Berghemsskolan, Bullmarks skola, Botsmarks skola, Grisbacka skola, Hedlundaskolan, Mariebergsskolan, Mariehemsskolan, Rödängsskolan, Sörfors skola, Tavelsjö skola, Västangård

Om Skapande skola och DivineOpera

Skapande skola är ett statligt stöd som ska stärka sambandet mellan skolan och kulturen. Med hjälp av stödet kan konstnärer och kulturpedagoger komma till skolan och arbeta med eleverna. Skapande skola är för förskolan och för elever på grundskolan. Läs mer hos Kulturrådet: https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/vara-bidrag/skapande-skola/ 

DivineOpera är en sopranduo, bestående av Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson. Divine gör alla typer av konserter och föreställningar, allt från konserter i kyrkor till allsångskonserter på Parkteatern i Stockholm. DivineOpera kännetecknas av att de inkluderar publiken, dels genom allsång, men även genom ett tilltal som är uppsluppet och spontant. Läs mer på www.divineopera.se 

Mer information: 

Agneta Högstadius
producent Kulturskolan
070-520 59 97

Beatrice Hammar
enhetschef Kulturskolan
070-377 02 47

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum