Almega

Stort steg i den fortsatta reformeringen av Arbetsförmedlingen

Dela

Äntligen presenterade regeringen den länge emotsedda departementsutredningen om hur Arbetsförmedlingen ska reformeras. Inriktningen är i allt väsentligt den som återfanns i januariavtalet mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega

– Arbetsförmedlingen får nu ett långsiktigt ansvar för att handla upp förmedlingstjänster av fristående jobbförmedlare som ska matcha och rusta arbetslösa till jobb samt utbildning. Detta är en huvudnyckel till att förbättra företagens kompetensförsörjning och pressa tillbaka långtidsarbetslösheten, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega.

Han varnar samtidigt för att öppna för kommunerna att bli leverantörer av matchningstjänster.

– Startas kommunala matchningsaktörer strider det mot kommunallagen och skulle skapa konkurrensproblem med de fristående aktörerna. Arbetsförmedlingen bör istället se till att en frivillig samverkan mellan kommunerna och leverantörerna kommer till stånd för att fler långtidsarbetslösa snabbare ska få jobb eller påbörja utbildning, säger Andreas Åström.

Bilder

Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum