Skogsstyrelsen

Studenter nappade på sommarjobb i skogen

Dela

Studenter från hela Sverige söker sig till sommarjobb i Jämtland. För första gången har Skogsstyrelsen rekryterat sommarjobbare och anställt studenter för enklare arbetsuppgifter i naturen, dessutom med en löneförstärkning för de som bor långt bort.

Det är första gången Skogsstyrelsen testar att anställa studenter till årets fältsäsong för olika typer av arbete. Det innebär främst manuellt arbete i skogen med fokus på förbättringar inom områden med skyddad skog. Arbetsuppgifterna fördelas utifrån vilken erfarenhet och utbildning studenten har. Det kan handla om att märka upp och renovera gränsmarkeringar för naturreservat och andra områden men också taxering av fjällnära skog i norra Jämtland.

– Det känns fantastiskt roligt att skapa möjligheter för studenter till jobb i skogen och att få visa Skogsstyrelsen som en framtida arbetsgivare, säger Karl Larsson, handledare och skogskonsulent i Jämtland.

Lönetillägg för långväga

För att möjliggöra arbete på annan ort än bostadsorten eller studieorten erbjuds studenter ett lönetillägg på 5 000 kronor per månad om de bor mer än 10 mil från arbetsplatsen och saknar möjlighet att bo hos släkt eller vänner.

Studenterna påbörjade sina anställningar under förra veckan och har hittills haft introduktion och kick off.

– Det är viktigt att vi får lära känna varandra och att de får möjlighet att lära sig våra verktyg för att de ska kunna få en positiv start på sommarjobbet, säger Karl Larsson.

Över hundra sökanden

Arbetsperioden är juni­ - augusti och anställningstiden är 6 till 8 veckor. Alla studenter har fått en ordentlig introduktion i tre steg samt en handledare som finns tillgänglig under hela arbetsperioden.

Totalt var det 134 sökande och Skogsstyrelsen har rekryterat 30 sommarjobbare, lika många kvinnor och män fördelat på 18 orter från söder till norr. Förhoppningen framöver är att kunna anställa studenter som sommarjobbare varje år.

Mer information:

Karl Larsson, skogskonsulent Södra Jämtlands distrikt, Skogsstyrelsen, 0687-58 13 57, karl.larsson@skogsstyrelsen.se

Vår pressjour är tillgänglig vardagar kl. 8.00–20.00 samt helger kl. 10.00–15.00, 036-35 94 91. Under kontorstid kan du även nå oss via mejl:  pressjour@skogsstyrelsen.se

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Skeppsbrogatan 2
553 29 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum