Studentlitteratur AB

Studentlitteratur förvärvar Bonnierförlagen Lära

Dela
Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag med omfattande utgivning för grundskolans stora ämnen.

Bonnierförlagen Lära har funnits sedan 2018 och ger ut flertalet populära läromedelsserier, bland annat matematikserien Rik Matematik. Med höga ambitioner och gedigen erfarenhet från skolvärlden har förlaget rönt stora framgångar.

– Vi är övertygade om att vi på Bonnierförlagen Lära har en utgivning som har betydelse för samhället i stort såväl som för den enskilda eleven och läraren. Vi ser att vi tillsammans med Studentlitteratur kommer att kunna fortsätta arbetet med förnyad energi, säger Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel från förskoleklass till gymnasium och vuxenutbildning. Med Bonnierförlagen Läras utgivning stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.

– Studentlitteratur har, precis som Bonnierförlagen Lära, alltid arbetat tätt med lärarna i utvecklingen av läromedel, i syfte att erbjuda en så verksamhetsnära, relevant och användbar produkt som möjligt. Båda förlagen brinner för lärande och vi ser fram emot vårt kommande arbete tillsammans, säger Stefan Persson, vd på Studentlitteratur.

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta Stefan Persson, vd Studentlitteratur.

Kontakter

Om

Studentlitteratur AB
Studentlitteratur AB
Åkergränden 1
221 00 Lund

046-31 20 00https://www.studentlitteratur.se

Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 422 miljoner kronor och har 164 anställda.

Följ Studentlitteratur AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB

Ny digital studieplattform hjälper studenter klara studierna27.10.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu lanseras den nya digitala studieplattformen Studora – ett digitalt studierum där studenter på universitet och högskolor erbjuds kurslitteratur tillsammans med kompletterande studieverktyg såsom poddar, kapitelsammanfattningar och filmer, som hjälper dem att klara sina studier. Plattformen är utvecklad av Studentlitteratur, vars ambition är att samla branschens aktörer och erbjuda en helhetslösning som underlättar och förenklar lärandet för landets studenter.

Webbutveckling för alla – nytt standardverk på svenska22.8.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Behovet av webbutvecklare är stort, liksom kursutbudet. Trots detta har det saknats kurslitteratur, det var länge sedan det kom en heltäckande bok på svenska om HTML och CSS. Nu finns en modern bok, "Introduktion till HTML och CSS", skriven av Montathar Faraon, biträdande professor i informatik och forskare vid Högskolan Kristianstad, samt Lars Holmberg, doktorand vid Malmö universitet och forskare inom maskinlärande och artificiell intelligens. Båda har betydande erfarenhet av undervisning och forskning inom webbutveckling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum