Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Styrelsen för Svenskt Ambulansflyg (KSA) beslutar om rekrytering av piloter

Dela
Styrelsen för Svenskt Ambulansflyg uppdrar åt förbundsdirektören att vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa verksamhetsstart i november. Beslutet är en följd av att styrelsen beslutat att avbryta pilotupphandlingen som tidigare ogiltigförklarats av Förvaltningsrätten.

– Vi vill ge Anders Sylvan det handlingsutrymme han behöver för att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att säkerställa driftstart utan att hamna i ett läge där patientsäkerheten hotas, säger Ola Karlsson (M), styrelseordförande, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) och oppositionsråd i Region Örebro.

– Pusselbitarna faller på plats och vi kommer allt närmare en operativ verksamhetsstart. Svenskt Ambulansflyg är en trygg och långsiktig lösning för alla Sveriges regioner. Tjänsten är viktig för sjukvårdens utveckling och regionernas samarbete runt specialistvård, säger Peter Olofsson (S), vice styrelseordförande, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg och regionråd i Region Västerbotten.

Fullfölja påbörjad rekrytering

Beslutet innebär att Svenskt Ambulansflyg kan fullfölja den rekrytering av piloter med nyckelfunktion som redan är inledd och gå vidare med utlysning av ett större antal pilottjänster. Samtidigt inleder Region Västerbotten rekrytering av sjuksköterskor för placering vid beredskapsbasen på Umeå Airport.

Pilotutbildning startar i slutet av sommaren och fortgår under hösten. Utbildning av sjuksköterskor beräknas starta i september för att övergå i gemensamma funktionstester närmare verksamhetsstart.

Länk till annons om piloter

Kontakter

Bilder

Foto: Pilatus (får användas till aktuell presstext)
Foto: Pilatus (får användas till aktuell presstext)
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum