Riksteatern

Succéföreställning hyllar människans oanade styrka

Dela

[image]

Den kritikerrosade dansföreställningen Before I Change My Mind har Riksteaterpremiär 15 mars. Den livgivande utandningen och det vacklande tillståndet innan ett beslut tas står i fokus i Helena Franzéns hyllade föreställning.

- Titeln syftar på det där ögonblicket när du bara gör någonting, innan du ångrar dig. Du kan fortfarande välja flera olika vägar, men snart måste du ta det slutgiltiga beslutet, säger Helena Franzén, koreografen bakom Before I Change My Mind.

Specialkomponerad musik, fyra dansare och en musiker bildar den poetiska och finstämda föreställningen Before I Change My Mind. Det är en föreställning som lever kvar och som du sent kommer glömma.

Temat för föreställningen är andningen, dess styrka och egenskaper. Fascinationen för kroppen och vad den kan åstadkomma med hjälp av bemästrad andning. står i fokus i Helena Franzéns uppmärksammade föreställning.

- Andningen symboliserar människans inneboende, ofta osynliga styrka, berättar Helena Franzén. Hos människor finns ofta en oanad kraft som syns först i oväntade och trängda situationer.

Before I change my mind turnerar med Riksteatern 15 mars till 28 april. För full turnéplan se http://www.riksteatern.se/forestallningar/before-i-change-my-mind/

Om föreställningen: Before I Change My Mind spelades första gången på Dansens Hus där den blev väl mottagen av både publik och recensenter. Musiken är helt och hållet specialkomponerad och bygger på en mjuk basgång som kombineras med olika blås- och stränginstrument.

På scen: Dans: Åsa Lundvik Gustafson, Moa Westerlund, Maria Nurmela och Martha Galvez Moncasi. Musiker: Anton Svanberg

Konstnärligt team: Koreografi: Helena Franzén. Musik: Jukka Rintamäki. Ljus: Carina Gedeon. Kostym: Minna Palmqvist

Presskontakt:

Amanda Borg

073 541 28 58

amanda.borg@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum