Riksteatern

Succéföreställningen Trans[e]ición till Nobelberget

Dela
Den hyllade dansföreställningen Trans[e]ición gör en unik klubbföreställning på Nobelberget i Stockholm den 1 december. Gemenskap står i fokus för kvällen då överskottet från biljettintäkterna går oavkortat till UNHCR:s arbete.

Dansföreställningen Trans[e]ición är just nu ute på Riksteaterturné och gör ett extra stopp på Nobelberget för en klubbföreställning. Trans[e]ición blandar traditionell afrokubansk dans med hip hop, popping och house och utforskar gränslandet mellan trans och medvetande. Föreställningen framförs av det svensk-kubanska danskompaniet SOMOS Dance Company och för koreografin står Lisa Janbell. När Trans[e]ición gästar Nobelberget får publiken en unik möjlighet att själva delta och mot slutet dansa in och bli en del av föreställningen. Gränsen mellan dansare och publik suddas ut.

Kvällen öppnas med den kritikerrosade dokumentärfilmen Raving Iran av Susanne Regina Meuers. Efter Trans[e]ición fortsätter kvällen med bland annat NevaDeelay och Henrik Bergqvist. Fler namn tillkommer. Kvällen går i gemenskapens tecken då överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till UNHCR arbete för barn och familjer på flykt.

Musiken i föreställningen är hämtad från dagens house- och elektroniska musikscen med inspiration från electro cumbia, kwaito och kuduro. Den är specialskriven och producerad av producenten NevaDeelay med material av bland annat Axel Boman och Johan Söderberg. Trans[e]ición är kompaniets tredje produktion och hade premiär i Havanna under förra året.

Just nu är Trans[e]ición ute på Riksteaterturné och har hyllats i media. Gotlands Tidningar skrev "Egentligen är 'Trans[e]ición' en enda lång ritual. Det börjar med en vilja att slita sig från något, med händer som verkar ämna tvätta rent både den egna kroppen och meddansarnas. [...] Som om det fanns ett behov snarare av att vara med, än att fly. Det säger något energin i uppsättningen. Och om lockelsen i ett massextatiskt tillstånd."

Föreställningen på Nobelberget är ett samarbete mellan Riksteatern, Nobelberget och Babak Shermond. Föreställningen på Nobelberget blir sista tillfället att se Trans[e]ición i Stockholmsområdet.

Datum: 1 december Tid: kl. 18-01 (Trans[e]ición börjar kl. 20.30) Inträde: 150 kr (Överskott från biljettintäkterna går oavkortat till UNHCR)

Idé & koreograf: Lisa Janbell Co-koreograf, Kuba: Obwen Beovides Gonzáles Dramaturg & Ljusdesigner: Helena Ringvold Medverkande dansare: Maele Cheza Sabuni, Joanna Holewa Chrona, Danel Osmin Milian Diaz, Yared Tilahun Cederlund. Inhoppare: Raydel Castillo Hernández

Läs mer om kvällen här: https://www.facebook.com/events/1750631058531154/ http://www.riksteatern.se/transeicion

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/transeicion

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum