Uppsala Konsert & Kongress

"Surte" blev Årets Kulturbärare

Dela

UKK:s egen teknik- och fastighetschef Hans "Surte" Norin har tilldelats utmärkelsen Årets Kulturbärare. "En sann pionjär och nestor i sin yrkesroll som inspirerat många kollegor och framtida generationer inom musiklivet.".

Kulturbäraren 2019 tilldelas Hans Surte Norin


Motivering lyder...

"Priset Kulturbäraren 2019 tilldelas Hans Surte Norin för hans yrkesskicklighet och hängivna arbete med att ha utvecklat ljudteknikerns roll inom vitt skilda genrer och kontexter. Med sitt knivskarpa lyssnande och visionära tänkande har Hans Surte Norin skapat många stora upplevelser för såväl musiker, artister och publiken. Likt en magiker har han en förmåga att forma komplexa ljudbilder som för lyssnaren närmare musiken. En sann pionjär och nestor i sin yrkesroll som inspirerat många kollegor och framtida generationer inom musiklivet."

– Jag känner mig glad, stolt och hedrad över att få denna utmärkelse och vill samtidigt passa på att tacka alla som stått PÅ scenerna, kollegor och inte minst familjen som gjort detta arbete möjligt. Jag vill också rikta ett stort tack till de som instiftat denna utmärkelse som gör oss som jobbar bakom scenerna synliga på ett fint sätt, säger Hans Surte Norin.

Priset delas ut på UKK 

Priset består av en summa om 10 000 kronor samt ett konstverk skapat av glasblåsaren och glaskonstnären Jennie Olofsson från Glasstudion Big Pink på Gotland.

För att fira pristagaren delas priset ut i samband med arrangemanget Carte Blanche den 2 februari 2020 på Uppsala Konsert & Kongress.

Ett pris till doldisarnas ära

Kulturbäraren är ett hederspris till den som bär kulturen framåt och lyfter den uppåt. Bakom priset Kulturbäraren står kulturproducenten Emelie Bergbohm och hennes organisation Bohm Bohm Room, ett interdisciplinärt kommunikations- och produktionskontor inom konst, kultur och samhällsfrågor.

Utmärkelsen har som syfte att sätta ljus på de människor och funktioner i kulturlivets ekosystem som sällan annars lyfts fram i strålkastarens ljus, men som genom sina insatser tillför ett stort värde för att olika kulturuttryck skall ha en plats och bli till. Kulturbäraren är ett pris till doldisarnas ära.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum