Riksteatern

Susanna Dahlberg blir ny vd för Riksteatern

Dela

Susanna Dahlberg tidigare vd för Regionteater Väst tillträder som ny vd för Riksteatern. Dahlberg börjar sitt uppdrag på Riksteatern den 1 oktober 2022.

Fotograf: Catharina Fyrberg
Fotograf: Catharina Fyrberg

– Riksteatern har en unik position som folkrörelse och konstnärlig institution som når ut med scenkonst över hela Sverige. Det är det som gör uppdraget extra roligt och intressant och det är även det som gör att Riksteatern så starkt kan bidra till utvecklingen av både konsten och demokratin, säger Susanna Dahlberg. 

Susanna Dahlberg kommer närmast från tjänsten som vd för Regionteater Väst, en post hon har haft sedan 2013. Hon har varit verksam i scenkonstbranschen i dryga 20 år och har stor erfarenhet av att bedriva arbete inom verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete. 2016 utsågs Susanna Dahlberg till årets chef i Västra Götaland. 

– Vi är verkligen glada att Susanna blir en del av Riksteatern. Vi tror att hon är helt rätt person att tillsammans med styrelsen, medarbetare och folkrörelse ta de steg som Riksteatern behöver för att uppfylla sin vision om scenkonst för alla överallt, säger Karin Thomasson, ordförande för Riksteatern. 

– I den omstart av kulturlivet som just nu pågår har Riksteatern en viktig och intressant position. Konstnärer behöver rätt förutsättningar och en kreativ hållbarhet för att skapa scenkonst av hög kvalitet. Det är en händelserik och spännande tid och jag ser fram emot att bli en del av Riksteatern, säger Susanna Dahlberg. 

Susanna Dahlberg tillträder som vd på Riksteatern den 1 oktober 2022. Fram till dess är Petra Weckström tillförordnad vd.  

 

Kontakter

Bilder

Fotograf: Catharina Fyrberg
Fotograf: Catharina Fyrberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum