World Animal Protection Sverige

Suzanne Axell blir World Animal Protection Sveriges ambassadör

Dela

Djurskyddsorganisationen World Animal Protection Sverige presenterar sina första ambassadörer – inflytelserika personer inom olika områden som på olika sätt stödjer arbetet för världens djur. En av dem är programledaren Suzanne Axell, känd från Fråga doktorn.

Övriga ambassadörer är bevarandefotografen Tom Svensson, musikern Rivet och träningsexperten Sandra Friberg.

Vi är väldigt stolta över att presentera dessa hängivna människor som redan har gjort mycket för vårt arbete för att skydda världens djur. Att vara ambassadör innebär att tala om organisationen och göra den mer känd, föra djurvälfärdsfrågor framåt och ge tillgång till målgrupper och intressenter som annars kan vara svåra att nå, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige.

Så här säger Suzanne Axell om sitt ambassadörskap: 

Jag stödjer World Animal Protection därför att några måste våga stå upp för dem, som inte själva har några röster.Vi människor tränger ut mer och mer av jordens varelser och de enda som vi tar riktig hänsyn till-är oss själva. Vi måste inse att en värld utan djuren och utan naturen blir en oändligt mycket tristare och fattigare värld. Därför vill jag vara med och säga: Stöd dem som kämpar för djuren och hjälp djuren som vi delar den här planeten med! 

Hon är i gott sällskap. Internationellt finns supportrar som Harry Potter-skådespelaren Evanna Lynch, komikern Ricky Gervais och OS-guldvinnaren Amy Williams. Även Paul McCartney har stöttat organisationen i enstaka kampanjer.

Nyckelord

Kontakter

Julia Engqvist
Kampanjansvarig
Juliaengqvist@worldanimalprotection.se
08-6177970
08-6177975
070-614 21 33

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum