Schibsted

SvD-trio gör ny podd – går på djupet i svensk inrikespolitik

Dela

Svenska Dagbladet lanserar nu ännu en podcast till läsarna för att öka engagemanget och erbjuda en journalistik som svarar just mot deras behov. Den här gången handlar det om en initierad podd om svensk inrikespolitik. Den leds av SvD:s namnkunniga trio, Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson.

”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson”, en ny podd från Svenska Dagbladet.
”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson”, en ny podd från Svenska Dagbladet.

”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson” som nu lanseras ska berätta om, men också analysera, den omvälvande tid svensk inrikespolitik just nu är inne i. 

– Den vanligaste frågan jag får, både från läsare och mediebranschen, sedan Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson började på SvD tidigare i vår har varit när de startar en podd. Det är jättekul att vi redan nu kan dra igång, säger Tobias Brandel, nyhetschef för politikgruppen på Svenska Dagbladet.

Ambitionen är att lyssnaren ska ligga steget före i svensk inrikespolitik. De tre programledarna kommer också ibland att gästas av andra medarbetare på SvD:s politikredaktion. Det blir framförallt spaningar om svensk politik och svenska politiker, viskningar från riksdagens korridorer, anekdoter från fältet, djupdykningar i politisk historia, framtidsspaningar och analyser om både sakpolitik och det politiska läget. 

Veckans största politiska händelser avhandlas i en initierad men lättsam ton under en halvtimme.

– Man får höra om det som händer i partierna, det de kanske inte själva vill skryta med på presskonferenser och på sina instragramkonton, som vi får reda på genom våra källkontakter. Här får man allt bonusmaterial. Och att man med hjälp av oss kan läsa av det politiska läget: Varför partier och folkvalda agerar som de gör, säger Maggie Strömberg.

I premiäravsnittet avhandlas vad det egentligen var för besked som Jimmie Åkesson kom med i andrakammarsalen under överinseende av en hel liten armé av kostymklädda pressekreterare i munskydd. Torbjörn Nilsson berättar varför alla är så rädda för Magdalena Andersson och Annie Reuterskiöld tar upp ett danskt hygge.

De tre programledarna är alla pionjärer i den svenska poddvärlden. Annie Reuterskiöld och Maggie Strömberg var tidigare mångåriga medverkande i Sveriges Radios “Det politiska spelet”, och Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson var med och startade Expressens “Verkställande utskottet”.

– Den nya politikpodden är ett led i satsningen att erbjuda Sveriges bästa politikbevakning, men också en viktig del i vår poddstrategi. Vi vet att poddar är viktiga för vår målgrupp och att de leder till att fler upptäcker vår journalistik, säger chefredaktör Anna Careborg. 

Tidigare i år lanserades den dagliga nyhetspodden Dagens story och sedan ett par år tillbaka producerar SvD Ledare podden ”Ledarredaktionen”, också den på daglig basis.

”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson” kommer en gång i veckan.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tobias Brandel, chef för SvD:s politikgrupp. Telefon: 08-13 51 07 E-post: tobias.brandel@svd.se
Maggie Strömberg, reporter. Telefon: 073 806 33 68. E-post: maggie.stromberg@svd.se
 

Första avsnittet av finns på Spotify, Acast, Podcaster (Itunes) och på svd.se och i SvD:s nyhetsapp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson”, en ny podd från Svenska Dagbladet.
”Politiken med Annie Reuterskiöld, Maggie Strömberg & Torbjörn Nilsson”, en ny podd från Svenska Dagbladet.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Schibsted lanserar ny annonslösning – matchar kunder med 1,4 miljoner svenskar varje dag30.4.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Schibsted utvecklar sina annonssystem och lanserar unik produkt som effektivt möter cookie-döden och ser till att annonsörer fortsättningsvis kan nå sina målgrupper i digitala annonslösningar. Med Schibsted Match skapas nu en möjlighet för annonsörer att, trots cookie-döden, kommunicera med sina kunder – utan att göra avkall på användarnas integritet.

Eric Rosén ny biträdande kulturchef på Aftonbladet21.4.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Aftonbladet Kultur rekryterar Eric Rosén som ny biträdande kulturchef. Han har sedan årsskiftet arbetat i ett projekt med kulturredaktionen men går från 1 juni in permanent i rollen som biträdande kulturchef. ”Eric är en erfaren publicist, stark på digital utveckling, en skicklig redaktör och en fantastisk skribent. Det ska bli så roligt att få fortsätta jobba ihop”, säger Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum