Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel förstärker inom hållbarhet

Dela

Svensk Dagligvaruhandel förstärker inom hållbarhet och anställer en person på heltid för att ansvara för dagligvaruhandelns gemensamma hållbarhetsarbete. Det är Filip Ekander, närmast från Energimyndigheten som from den 27 januari intar rollen som hållbarhetsansvarig på branschorganisationen.

Filip Ekander, hållbarhetsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel
Filip Ekander, hållbarhetsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel

Dagligvaruhandelsaktörerna i Sverige har höga ambitioner och arbetar aktivt inom hållbarhetsområdet. Nu är det klart att även deras branschorganisation Svensk Dagligvaruhandel förstärker inom hållbarhet och anställer en person på heltid för att ansvara för dagligvaruhandelns gemensamma hållbarhetsarbete. Det är Filip Ekander, närmast från Energimyndigheten som from den 27 januari intar rollen som hållbarhetsansvarig på branschorganisationen.

Hållbarhet är högt på alla dagligvaruhandelsaktörers agendor och i många frågor är det en klar fördel att arbeta branschgemensamt, både för resultatens skull men också för att tala med en gemensam och starkare röst gentemot myndigheter, säger Karin Brynell vd på Svensk Dagligvaruhandel

Filip Ekander har arbetat med hållbarhetsfrågor i över tio år, varav sju på Energimyndigheten och resterande på Miljödepartementet. Han har en bred erfarenhet av energi-, miljö- och klimatfrågor och arbetat med både nationella och internationella hållbarhetsuppdrag.

Dagligvaruhandeln är en spännande bransch som kan göra stor skillnad inom hållbarhetsområdet. Jag ser fram emot att bli en del av det arbetet och att få arbeta tillsammans med dagligvaruhandelsaktörernas duktiga medarbetare inom hållbarhet, kommenterar Filip Ekander.

Hållbarhetsarbetet har tidigare samordnats av Katarina Rosenqvist som varit inhyrd som konsult på halvtid.

För ytterligare kontakt;

Anna Jönsson, kommunikationschef 0709-803209

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Filip Ekander, hållbarhetsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel
Filip Ekander, hållbarhetsansvarig på Svensk Dagligvaruhandel
Ladda ned bild

Om

Svensk Dagligvaruhandel
Svensk Dagligvaruhandel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

https://www.svenskdagligvaruhandel.se/

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisationen för dagligvaruhandeln i Sverige. Våra medlemmar är Axfood AB, Bergendahls Food AB, Coop Sverige AB, ICA Sverige AB, IKEA foods, Lidl Sverige KB och Livsmedelshandlarna. Dagligvaruhandeln är en viktig del i hela livsmedelskedjan och Svensk Dagligvaruhandel verkar för att branschen tar ett aktivt och gemensamt ansvar för konkurrensneutrala frågor.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

Svensk Dagligvaruhandel värvar från Centerpartiets EU-kansli6.2.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Svensk Dagligvaruhandel, branschorganisationen för dagligvaruhandelsaktörerna i Sverige bevakar och arbetar med de för branschen viktiga näringspolitiska frågorna. Nu är det klart att organisationen gör en tung värvning från Centerpartiets EU-kansli i Bryssel. Det är Martin Andersson som kliver in som Näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel, när han efter fem år i Bryssel flyttar hem till Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum