Svensk Innebandy

Svensk Innebandy i storsatsning för att tillgängliggöra innebandyn

Dela
Nu satsar Svensk Innebandy på fler utomhusplaner i syfte att öka tillgängligheten, få till fler idrottsytor och öka spontanidrotten. Satsningen går under namnet Folksportens Arena och är en satsning som ger innebandyföreningar chansen att bygga och namnge en egen utomhusarena. Satsningen är en del av Svensk Innebandys återstartsarbete där syftet är att få innebandyn att växa i hela landet.

Varje förening som är med i satsningen får även namnge sin arena för att skapa lokal förankring, förmedla ett budskap eller hylla någon som betyder mycket för föreningen.

– Det känns jätteroligt att vara i gång med satsningen Innebandyn flyttar ut och vi ser verkligen fram emot alla ansökningar! Det här är en otrolig möjlighet att synliggöra vår idrott och samtidigt få till fler aktivitetsytor för både organiserad verksamhet och spontanidrott", säger Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Syftet med satsningen är att få fler till innebandyn och öka spontanidrott.

– Vår förhoppning är att utomhusgolven kommer möjliggöra nya former för innebandyträning men även spontanidrott generellt bland områdets barn och unga. Extra kul vore det om namnet på arenan blir ett namn som alla barn i området känner till för att platsen är en naturlig mötesplats, säger Åsa Wigforss, ekonomichef på Svenska Innebandyförbundet.

Den 1:a februari 2023 öppnade ansökningsperioden där minst 25 föreningar kommer kunna söka upp till 200 000 kronor i bidrag för att bygga sinarena. Ansökan är öppen fram till den 28:e februari 2023.

För att ansökan ska anses vara komplett måste varje förening:
1. Ha bockat av punkterna i checklistan som Svenska Innebandyförbundet tagit fram för att underlätta planeringsarbetet.
2. Ha färdigställt en projektplan.
3. Mailat checklista och projektplan till asa.wigforss@innebandy.se.

Klicka här för att ansöka om er förenings Folksportens Arena!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum