Svensk Innebandy

Svensk Innebandy storsatsar på damallsvenskan

Dela

Nu storsatsar Svensk Innebandy på damallsvenskan. Under säsongen kommer fler än 350 matcher att spelas och målsättningen är att sända alla på InnebandyTV. En match per omgång kommer dessutom att visas gratis under konceptet ”Veckans Match”. ”Det här blir ett viktigt steg i att öka intresset för innebandy och allsvenskan”, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Nu till helgen är det premiär för damallsvenskan. Och det kommer att satsas på serien mer än någonsin tidigare fårn Svensk Innebandy. Totalt kommer det under säsongen att spelas 352 matcher och målet är att sända alla på Svensk Innebandys streamingplattform InnebandyTV.

Inför premiären gör det hyllade konceptet Studio Allsvenskan comeback med ett studioprogram som snackar upp premiären och vi får även ta del av reportage från Kais Mora och AIK IBF. Under säsongen kommer studioprogrammet att återkomma med jämna mellanrum med intressanta intervjuer och reportage. På InnebandyTV ser du första avsnittet.

En gång per omgång kommer även en utvald match att sändas gratis under epitet ”Veckans Match”. Första "Veckans Match" är mötet mellan Älvjsö AIK IBF och KAIS Mora IF.

–Vi sa inför fjolårets säsong att vår ambition är att lyfta landets näst högst serie som är allsvenskan, det för öka uppmärksamheten för svensk innebandy. Svensk Innebandy främjar jämställdhet och det ska genomsyra allt vi gör och då behöver vi öka synligheten av damallsvenskan. Det här är en viktig del i det arbete och ett tydligt steg i rätt riktning, säger Svensk Innebandy generalsekreterare Mikael Ahlerup.

En annan stor nyhet är att under säsongen kommer InnebandyTV att lansera sin egen streamingapp vilket kommer möjliggöra att tittaren kan se på innebandy där hen föredrar, på TV eller i mobilen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum