Svenska Bandyförbundet

Svenska Bandyförbundets nuvarande ordförande Per-Anders Gustafsson ställer inte upp för omval

Dela

Per-Anders Gustafsson, som de senaste tre åren verkat som Svenska Bandyförbundets ordförande, meddelar att han väljer att inte kandidera till styrelsen vid nästa förbundsmöte. Valberedning har informerats om beslutet och arbetet med att nominera en lämplig efterträdare för ordförandeposten är påbörjat. Svenska Bandyförbundets förbundsmöte 2022 hålls den 11 juni i Örebro.

Per-Anders Gustafsson
Per-Anders Gustafsson

– Efter tre år som ordförande i Svenska Bandyförbundet och tidigare nio år som ledamot i förbundsstyrelsen har jag sedan en tid tillbaka meddelat valberedningens ordförande Stig Bertilsson att jag inte står till förfogande för omval vid årets förbundsmöte, säger Per-Anders Gustafsson.

– Ett ordförandeuppdrag som helt bygger på ideellt arbete och som tar en halvtid i anspråk formar givetvis en stor del av ens livssituation. I min situation har jag vid 67 års ålder fortfarande ett antal tunga näringslivsuppdrag, vilka också tar stor del av min vardag. Under de senaste veckorna har det blivit tydligt att dessa uppdrag kommer att innebära krav på större engagemang från min sida under de närmaste två åren. För att kunna ägna lite mer tid åt mina andra fritidsintressen så har beslutet om att sluta som ordförande inom bandyn vuxit fram, säger Per-Anders Gustafsson.

Exceptionella omständigheter under åren som ordförande

Per-Anders Gustafsson tillträdde som ordförande för Svenska Bandyförbundet 2019. Han har varit tränare för Villa Lidköping BK i 14 år i olika omgångar och har dessutom tagit dubbla SM-guld som tränare med Vetlanda. Under hans tid som ordförande i förbundet har kansliet bland annat flyttat från Stockholm till Vänersborg och genomgått en stor omorganisation. 2020 bröt Covid19-pandemin ut och de senaste omvälvande händelserna i världen som påverkat bandyn är Rysslands invasion av Ukraina. 

– Under mina år som ordförande har pandemifrågan varit en fråga som inneburit stora anpassningar med publikfria SM-finaler, inställda seriespel och VM-turneringar. Vi har också av kända skäl på senare tid blivit tvungna att hantera en internationell verksamhet utan ryskt deltagande i vårens VM-turneringar för pojkar och flickor men också för vårt Dam-VM.

– När jag nu lämnar Svenska Bandyförbundets styrelse vill jag särskilt tacka alla ideella ledare som dagligen lägger ner er tid på att göra vår sport möjlig, inte minst för barn och ungdomar, avslutar Per-Anders Gustafsson.

Valberedningen presenterar inom kort förslag till ny förbundsstyrelse

Valberedningens arbete leds av ordförande Stig Bertilsson som nyligen fick ta emot beskedet från Per-Anders Gustafsson angående hans beslut att inte ställa upp för omval som förbundsordförande.

– Per-Anders aviserade för en tid sedan hur han bedömde sin situation och när valberedningen nu i närtid är i läge att presentera förslaget om styrelse inför nästa verksamhetsår så kommer det självfallet innefatta även en ny förbundsordförande, säger Stig Bertilsson.

­– När Per-Anders lämnar sitt uppdrag tappar bandyn en av sina mest engagerade och kunniga företrädare. Med sitt raka sätt har Per-Anders skapat diskussioner, men framför allt har han drivit sporten framåt. Vi respekterar naturligtvis hans besked och önskar all lycka och framgång med de uppgifter som ligger framför honom, avslutar Stig Bertilsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Per-Anders Gustafsson
Per-Anders Gustafsson
Ladda ned bild
Per-Anders Gustafsson Foto fritt att användas. Cred: Svenska Bandyförbundet
Per-Anders Gustafsson Foto fritt att användas. Cred: Svenska Bandyförbundet
Ladda ned bild

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum