Svenska Basketbollförbundet

Svenska Basketbollförbundet fortsätter resa klimatsmart med SJ

Dela

SJ och Svenska Basketbollförbundet förlänger sitt samarbete i ytterligare två år. - Få samarbeten känns så rätta som detta, socialt och miljömässigt är vi tillsammans väldigt hållbara och kommer att kunna lära av varandra, säger Stephen Dippel, kommersiell chef för SBBF. Samarbetet innebär mer hållbart tågresande för basketen.

SJ har varit samarbetspartner till Svenska Basketbollförbundet sedan 2013. Basketen har under dessa år vuxit kraftigt, inte minst intressemässigt. Enligt Upplevelseinstitutet uppger idag 12% av svenskarna att de gillar att följa basket. Intresset är störst bland unga, ett tecken som bådar gott för nästa generationen utövare och fans. På denna resa har SJ varit en viktig partner för basketen.
 
- Vi är mycket glada att fortsätta samarbetet med basketen och deras fantastiska utveckling, säger Mattias Tappert, chef för samarbeten och segment på SJ.

- Basketen är ett jämställt förbund och står för mycket bra värderingar som vi delar. Vi tycker det är viktigt att Basketligan Special växer. Det finns lag över hela landet och vi är en viktig del för att möjliggöra klimatsmarta resor för alla basketälskare.
 
- SJ utgör en helt central del av basketsverige, inte minst på grund av allt resande som våra utövare och fans gör kors och tvärs över landet varje säsong, säger Stephen Dippel, kommersiell chef på SBBF. För oss är det viktigt med en partner som SJ som så tydligt bidrar till en hållbar utveckling och som dessutom har ett brett samhällsperspektiv. Vi har haft ett gott samarbete och ser fram emot att bygga vidare på det under de kommande två åren.
 
Under den nya avtalsperioden kommer parterna att fokusera på att främja tågresande med SJ som den naturligaste och mest miljövänliga sättet för alla aktiva inom basketsverige att resa – till och från landskamper, cuper, träningsläger, basketfestivaler och andra basketevenemang. SJ:s erbjudande Idrottsresan innebär att alla föreningar som är slutna till Riksidrottsförbundet får rabatt på tågresor de gör inom idrotten. De som har kundnummer får dessutom regelbunden statistik över sitt resande, miljöpåverkan och vilka besparingar de gjort med idrottsavtalet.
 
SJ kommer även fortsatt vara partner till Basketligan Special, ett projekt som syftar till att tillgängliggöra basket för personer med en intellektuell funktionsvariation. SJ står för en generös subventionering av alla tågresor som bokas för Basketligan Special.
 
-Vi är mycket tacksamma för SJs fortsatta stöd till Basketligan Special som är helt avgörande för att projektet och alla tävlingsomgångar ska kunna bli av, säger projektledare Victor Sundquist. Spelarna och deras föräldrar och fans längtar efter dessa resor och ser fram emot att träffa gamla basketvänner och knyta nya kontakter i andra delar av Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

EM-kvalmatcher i "bubbla" för herrlandslaget21.9.2020 09:16:45 CESTPressmeddelande

FIBA meddelade i fredags att herrarnas EM-kvalmatcher i november 2020 och februari 2021 kommer att spelas i en bubbla. Det blir alltså inga hemmamatcher för det svenska herrlandslaget. - I denna speciella tid är spelarnas och stabernas hälsa det som ska vara i första rummet. Detta är också ur tävlingssynpunkt det mest rättvisa. Vi ser fram emot att göra det bästa av detta, säger landslagsansvarig Fredrik Joulamo. Inget är bestämt ännu kring damernas EM-kval, där Sverige möter Israel och Montenegro.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum