Svenska Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet har beviljats ett treårigt projekt med Allmänna arvsfonden

Dela

Svenska Brottningsförbundet har beviljats ett treårigt projekt med Allmänna arvsfonden. Satsningen ska bidra till att fler människor med någon funktrionsvariation ska få möjlighet att prova på brottning.

Satsningen heter ”En brottarmatta utan gränser” och syftar till att utveckla målgruppsanpassad brottning för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Målet är att 15 föreningar ska erbjuda verksamhet efter projekttiden. I början av projektet kommer Umeå Brottning och Västerås BK Brottning vara med och försöka komma igång med verksamheten.

Samuel Lund, Generalsekreterare på Svenska Brottningsförbundet säger,
- Det känns väldigt roligt att Allmänna arvsfonden beviljade vårt projekt. Detta kommer att hjälpa svensk brottning att bli ännu mer inkluderande och göra brottningen tillgänglig för alla, oavsett bakgrund, kön, ålder och eventuell funktrionsvariation.

Carina Lundgren från Umeå Brottning säger,
- Att vara med och få starta upp denna verksamhet känns fantastiskt. Vi hoppas och tror att denna satsning kommer att bidra till att fler människor hittar rörelseglädje blir mer fysisk aktiva i en inkluderande verksamhet

Efter projekttidens slut är avsikten att brottning för människor med funktrionsvariation ska bli en del av Svenska Brottningsförbundets ordinarie verksamhet.

För mer information, kontakta:
Samuel Lund, Generalsekreterare Svenska Brottningsförbundet
Mobil: 08-699 63 26
E-post: samuel.lund@brottning.rf.se

Kontakter

Samuel Lund, Generalsekreterare Svenska Brottningsförbundet
Mobil: 08-699 63 26
E-post: samuel.lund@brottning.rf.se

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Gällivare Sportklubbs pressmeddelande – Jenny Fransson4.2.2020 12:33:10 CETPressmeddelande

Gällivare Sportklubb är chockade över det besked som nått oss att Jenny Fransson har lämnat ett positivt dopingprov. Varje form av doping är oacceptabel – något vi tar avstånd ifrån. Vi i föreningen står för en ren idrott. En process har nu startats på Dopingkommissionen - en utredning ska göras enligt fastställda rutiner. Det är viktigt att man får klarhet i det som hänt – viktigt med fakta. Föreningen agerade omedelbart under måndagen efter beskedet med att samla alla tränare, ledare och styrelse i brottningssektionen för att utifrån vår föreningspolicy – där nyckelord är bl a öppenhet, ärlighet och förtroende - diskutera det som hänt. Föreningen är mycket stolt över den bredd och topp vi har inom brottningen och de mycket stora framgångar vi haft under många år. Vi har följt Jenny under hela hennes idrottskarriär. Vi har stöttat henne och hon har hela tiden varit en förebild för föreningen och våra barn och ungdomar med sitt sätt att vara. Självfallet är våra tankar just nu hos Jenn

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum