Svenska Friidrottsförbundet

Svenska stjärnor prisas på Atea Friidrottsgalan

Dela

Den 24 januari 2023 kommer friidrottssverige att fylla Cirkus i Stockholm när Atea Friidrottsgalan, efter två år som digital gala, åter blir fysisk. Under kvällen kommer priser att delas ut till de friidrottare som under 2022 har presterat på topp.

– Att samla vår fantastiska friidrottsfamilj är en mycket uppskattad tradition. Att ge sig tid att tillsammans titta tillbaka på året som gått, minnas de stora ögonblicken och hylla våra hjältar. Galan är också en härligt kick-off för landslaget inför det spännande VM-året 2023, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

I år delas ett nytt pris ut – Årets Miniorlandslagsförening. Initiativet innebär att lokala friidrottsföreningar över hela Sverige, tillsammans med Atea, har startat upp ett Miniorlandslag på sin ort. I och med detta har friidrotten, på ett lekfullt sätt, blivit tillgänglig för fler barn och unga samtidigt som det bygger en starkare gemenskap i samhället.

Utöver priset för Årets Miniorlandslagsförening delas priser även ut för Årets Friidrottare, Årets prestation under Finnkampen, Årets prestation under Folksam GP, Årets prestation i landslaget, Årets prestation på friidrotts-SM, Årets tränare, Friidrottens Vardagshjälte, Årets Ungdomsledare, Svenska Löpares pris och Årets komet inom Svensk Friidrott. Årets komet går till en friidrottare som fått sitt genombrott under det gångna året oavsett om hen är senior eller junior.

– På friidrottsgalan den samlas delar av friidrottsfamiljen för att fira det gångna året, dela ut priser och umgås. En sådan här fest betyder mycket för den vitala folkrörelsen Svensk Friidrott, säger Svensk Friidrotts förbundsordförande Johan Storåkers.

Konferencierer under galan är Michel Tornéus tillsammans med Jennie Backman från Atea.

Atea Friidrottsgalan kommer att sändas av Expressen TV. 

  • Datum: 24 januari 2023
  • Plats: Cirkus, Stockholm

Bilder

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum