Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg fördelning av uppstartskostnader

Dela
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) har vid fullmäktigesammanträde fattat beslut om fördelning av uppstartskostnader under 2021, enligt folkmängd och geografi. Det är samma modell som används enligt förbundsordningen vid fördelning av fasta kostnader.

Bakgrunden till beslutet är planerad verksamhetsstart till senare delen av 2021 och att fördelningsmodellen enligt förbundsordningen är utarbetad utifrån att verksamheten är i drift under ett helt kalenderår. Beslutet gäller endast 2021 och verksamheten förväntas vara i drift hela 2022.

– Kommunalförbundet bildades 2016 och efter fem år är det naturligt med justeringar av såväl upplägg som fördelning av kostnader. Det vi bygger gemensamt ska gynna 21 regioners sjukvård, säger Ola Karlsson(M), ordförande KSA och oppositionsråd, Region Örebro.

– Ingen region har resurser att ensamt uppfylla hela sjukvårdsuppdraget. Den specialisering vi ser inom vården kommer troligen innebära ett ökat behov av flygambulans. Med Svenskt Ambulansflyg blir vård i luften en integrerad del i regionernas sjukvård, såväl planering som utförande, beskriver Peter Olofsson (S), vice ordförande KSA och regionråd, Region Västerbotten.

Säker, trygg och obruten vårdkedja

Svenskt Ambulansflyg med planerad verksamhetsstart i augusti 2021, är regionernas egen lösning för en långsiktigt trygg, ständigt tillgänglig och patientsäker obruten vårdkedja med flygplan. Moderna flygplan utrustas för bästa sjukvård och arbetsmiljö. Samordning av hela Sveriges ambulansflyg bidrar till att hela Sverige får en bra beredskap för att snabbt kunna flyga svårt sjuka till rätt sjukhus.

Det kan handla om en svårt brännskadad person, eller ett svårt sjukt nyfött barn som snabbt behöver transporteras till det specialistsjukhus som har bäst möjlighet att rädda liv.

--------------------------------------------------

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg – medlemmar

Region NorrbottenRegion VästerbottenRegion VästernorrlandRegion Jämtland HärjedalenRegion GävleborgRegion DalarnaRegion VästmanlandRegion Örebro länRegion VärmlandVästra Götalandsregionen, Region HallandRegion SkåneRegion BlekingeRegion GotlandRegion Kalmar länRegion KronobergRegion Jönköpings länRegion ÖstergötlandRegion SörmlandRegion UppsalaRegion Stockholm

Ämnen

Kontakter

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum