Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg har tillsatt tjänsten som Accountable Manager (AM)

Dela
Fredrik Lambeck tillträder funktionen som Accountable Manager (AM), vilket är en central position för en verksamhet inom luftfart.

– Förtroendet att som ytterst ansvarig leda luftfartsverksamheten inom Svenskt Ambulansflyg, är hedrande, uttrycker Fredrik Lambeck, Accountable Manager för Svenskt Ambulansflyg.

En av många kompetenta sökande

Tjänsten som AM utlystes externt med målet att hitta den absolut bästa personen och Fredrik Lambeck tilldelas tjänsten utifrån en gedigen kompetens och erfarenhet från olika positioner inom luftfart. Fredrik Lambeck är sedan tidigare träningschef av flygande personal.

– Jag är jättenöjd med tillsättningen av Fredrik Lambeck. Utöver en gedigen kompetens har han de personliga egenskaper som krävs för att forma och utveckla luftfartsverksamheten tillsammans med övriga medarbetare inom olika expertområden, beskriver Anders Sylvan, tf förbundsdirektör, Svenskt Ambulansflyg.

Att få bidra till det svenska samhället

Fredrik Lambeck har mångårig erfarenhet som ledare på strategisk nivå inom internationell luftfart. Han har även verkat som chefspilot, chefsinstruktöroch träningschef i flera länder, inom det kommersiella tunga trafikflyget.

– Svenskt Ambulansflyg är en viktig och positiv utveckling för svensk sjukvård och luftfart. För mig är det här mer än ett jobb och uppdrag, det är en möjlighet att verkligen bidra till det svenska samhället, uttrycker han.

Accountable Manager (AM)

Funktionen som Accountable Manager (AM) är central för en operativ verksamhet inom luftfart. AM är ansvarig mot Transportstyrelsen för operativt tillstånd inom luftfart och att verksamheten bedrivs enligt regelverket.

 

Kontakter

Bilder

Fredrik Lambeck, Accountable Manager, Svenskt Ambulansflyg. Pressbild
Fredrik Lambeck, Accountable Manager, Svenskt Ambulansflyg. Pressbild
Ladda ned bild

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum